Povežite se s nama

Sport

Lešić preuzela prvo mjesto Masters liste u pikadu

Objavljeno:

- dana

Odigran drugi turnir sezone u pikadu

Vlatka Lešić i Boris Krčmar obilježili su drugi ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza odigranog proteklog vikenda u Sportskom centru Rehlicki u Slavonskom Brodu.

Oboje su osvojili medalje u sve tri discipline pri čemu je Krčmar uzeo dva zlata i srebro, dok je Lešić osvojila zlato, srebro i broncu.

U Slavoniju je doputovalo oko 150 igrača iz cijele Hrvatsk.e – Iznimno nam je drago što se na ovaj način afirmira naš kraj i nadamo se da će nam pikadisti i dalje dolaziti – poručio je Ivan Marić, predsjednik mjesnog odbora Slobodnica koji je simboličnim bacanjem triju strelica službeno otvorio turnir.

Cure su u obje pojedinačne discipline reprizirale finala s prošlosezonskog mastersa u Slavonskom Brodu. Tako je u finalu Cricketa Vlatka Lešić opet pobijedila Tatjanu Perić, dok su se u finalu 501 MO opet sudarile Lešić i Jasna Šegvić, s tom razlikom da je ovog puta, za razliku od lani slavila Šegvić.

Vlatka Lešić ovim je rezultatima sakupila dovoljno bodova da zamijeni Perić na mjestu ukupnog poretka Masters liste.

Lešić preuzela vodeću poziciju 

Lešić je zlatu i srebru pridodala još i broncu nakon što je u posljednjoj disciplini dana zajedno s Vlastom Stankić završila kao trećeplasirana. Vlatka Lešić ovim je rezultatima vjerojatno sakupila dovoljno bodova da zamijeni Perić na mjestu ukupnog poretka Masters liste. – Lagala bih kad ne bi rekla da ću dati sve od sebe kako bih sezonu završila kao pobjednica masters lige. Konkurencija je iznimno jaka pa je izazov veći, rekla je Županjka Lešić. 

Krčmar nedodirljiv

Krčmar je u Slavonski Brod stigao nakon trijumfa na turniru iz The World serije odigranog prošlog vikenda u Las Vegasu kojim je potvrdio naslov ukupnog pobjednika. Najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji u svojoj riznici ima dva naslova svjetskog i četiri europskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji tako je pokazao da je trenutačno možda i u najboljoj formi u karijeri.  

Naša muška reprezentacija na posljednjih osam EP-a svaki put nastupila u finalu pri čemu su Streloviti osvojili pet naslova europskog prvaka.-  Moram reći da je kvaliteta pikada koji se igra na hrvatskim mastersima na iznimno visokoj razini, nimalo ne zaostaje za onim što se igralo u Las Vegasu – otkrio je Krčmar.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO (24 igračice)

1. Jasna Šegvić (Split)
2. Vlatka Lešić (Županja)
3. Martina Maglica (Split)

SENIORKE CRICKET (20)
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Tatjana Perić (Zagreb)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO (10 parova)
1. Tatjana Perić i Nevenka Šalat Franičević (Zagreb)
2. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)
3. Vlatka Lešić (Županja) i Vlasta Stankić (Rijeka)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO (36)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Dragutin Pečnjak (Bistra)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO (47)
1. Hrvoje Šitum (Split)
2. Milan Đekić (Slavonski Brod)
3. Zvonimir Sesartić (Solin)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO (23)

1. Slaven Kovačević (Zagreb)
2. Josip Begonja (Sveti Filip i Jakov)
3. Tomislav Alaburić (Mali Lošinj)

SENIORI CRICKET (69)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Matija Gazibara (Zagreb)
3. Šime Zdenko Buterin (Zadar)

SENIORI PAROVI 501 MO (35 parova)
1. Ivica Cavrić (Vel. Gorica) i Dragutin Pečnjak (Bistra)
2. Boris Krčmar (Zagreb) i Dean Biškupić (Ježdovec)
3. Matija Gazibara i Tomislav Balija (Zagreb)

 

JUNIORI U-18 501 SO (6)
1. Juraj Hrestak (Krapina)
2. Martin Valečić (Zagreb)
3. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)

 

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje