Povežite se s nama

Sport

Odlično otvaranje sezone

Objavljeno:

- dana

TENIS

Odlično otvaranje teniske ligaške sezone za TK Varaždin 1181, jer su u jednome danu ostvarili dvije pobjede.

U II. Hrvatska teniska liga odigrano je 1. kolo i TK Varaždin 1181 ostvario je pobjedu na domaćem terenu protiv TK Opatija. Nakon duge i neizvjesne borbe Varaždinci su slavili sa 5:2. Ovo nije bio lagani susret, Opatija je isto kao i Varaždin 1181 bila dugo godina u I. ligi, a svi igrači igraju aktivno tenis na niže rangiranim ITF turnirima po Istri. Odlično rade sa mladima i u dobroj su natjecateljskoj formi. Rezultati pojedinačno: Vašarević Artur – Boneta Dino 5/7 6/2 4/6, Šipuš Hrvoje – Kain Karlo 6/3 6/0, Juzbašić Lovro – Šepić Filip 6/2 5/7 2/6, Šantl Danijel – Boltužić Marko 6/1 6/3, Culjak Tihomir – Eržišnik Ivor 1/6 6/4 6/5 ret, parovi: Vašarević/Šipuš – Boneta/Kain 7/6(0) 6/3, Šantl/Culjak – Boltužić/Eržišnik 6/4 5/7 10/8.
Nastavak slijedi već idući tjedan kada u subotu Varaždinci putuju u Koprivnicu, a u nedjelju dočekuju na domaćem terenu Vinkovce. Očekuju ih jaki mečevi u borbi za povratak u najelitnije tenisko društvo I. ligu.
Odigrano je i 1. kolo III. Hrvatske teniske lige gdje se natječe druga ekipa TK Varaždin 1181. Pobijedili su ekipu TK Tvin iz Virovitice. Susret se igrao na Areni Varaždin gdje su odlični uvjeti za odigravanje ligaških susreta. Rezultat 5:2 realni je pokazatelj stanja na terenu i ambicija Varaždinaca za osvajanje prvog mjesta. Rezultati pojedinačno: Rihtarić Oto – Felendeš Saša 3/6 6/0 6/4, Roki Matija – Silner Kruno 7/6 (4) 6/3, Brljak Petar – Oršulić Fran 6/7 (3) 3/6, Lazarević Matej – Duvnjak Jure 2/6 7/5 3/6, Pitner Denis – Zdjelar Zvonimir 6/0 6/1, parovi Rihtarić/Roki – Felendeš/Oršulić 7/5 6/2, Lazarević/Poledica – Duvnjak/Silner 6/3 6/4.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje