Povežite se s nama

Sport

Podravski list slavio u Areni Varaždin

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Pobjednici 36. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu pod imenom „Pan kup Varaždin 2015“ su Podravski list u seniorskoj i CB Star’s & Krovišta Bosilj & LA-GO Keramika u veteranskoj konkurenciji.

 

 

Podravski list je u velikom finalu ovozimskog Pan kupa, pred oko 880 gledatelja, pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika, sastav Automobil Lončar & Ducati komponenti, rezultatom 3:1, doduše tek nakon produžetaka. Veliko finale bilo je upravo onakvo kakvo smo i očekivali; tvrdo, borbeno, ne previše lijepo za oko, ali rezultatski vrlo neizvjesno, pravo natjecateljsko. „Lončarovci“ su dosta loše ušli u utakmicu, nekako nervozno, već u prve 3-4 minute napravili su nekoliko tehničkih grešaka u nizu koje zagrebački protivnik (pod imenom koprivničkog sponzora) ipak nije kaznio. Čak štoviše, branitelju naslova se odlično otvorilo, jedna duga lopta došla je do Darija Ribića, koji je u 7. minuti zaobišao vratara Pavlića i doslovno ušetao u mrežu za 1:0. Na poravnanje se nije dugo čekalo, samo četiri minute kasnije Sven Horvath je sjajno opalio i pogodio lijevi gornji kut Hranićevoga gola – 1:1. Preostalih 10 minuta prvog i cijelo drugo poluvrijeme pogodaka nije bilo, varaždinski je sastav imao terensku inicijativu, tražio rupu u zagrebačkoj obrani, Podravski list pak je čekao svoju priliku. I dočekao je na samom kraju prvog produžetka kad je nakon jednog prodora po lijevoj strani Davor Kanjuh izvrsno utrčao na drugu stativu i zabio za 2:1. Izvukli su malonogometaši Lončar & Ducatija i vratara Hranića, Piskać je zaigrao kao igrač-vratar, tražio se prolaz za izjednačenje, međutim umjesto toga u predzadnjoj je minuti Dominik Zeko zabio sa svoje polovice na prazan gol, za konačnih 3:1.

 

Veteransko finale bilo je jednako zanimljivo, neki su ga gledatelji čak proglasili i atraktivnijim od seniorskog. Po rejtingu sudionika svakako, CB Star’s & Krovišta Bosilj & LA-GO Keramika i CB Bilikum okupili su u svojim redovima imena daleko poznatija široj nogometnoj publici. S jedne strane Švigir, Čuljak, Đulvat, Čivrag, Suvajac, Hertl, u finalu i Dino Kovač, s druge Posavec, Žganec, Gavranović, Toth, Đorđević, Kovačević, Šol, Melnjak, Šafarić… Baš je posljednje spomenuti bio prvi strijelac u veteranskom finalu, ali – u vlastitu mrežu. Bilo je to tri minute prije kraja prvog poluvremena. Samo minutu kasnije pojačanje za finale Kovač zabio je 2:0 i na odmoru se činilo da je utakmica već riješena. Iako su Bilikumci itekako imali za čim žaliti – Mario Kovačević imao je sjajnu priliku odmah na otvaranju utakmice, nešto kasnije (također kod 0:0) i Melnjak je dao malo prejaku loptu Đorđeviću u mat-poziciji, pred praznim golom Star’sa. Ovako, bilo je 2:0 i… Pa ipak, finalist drugu godinu za redom nije se predavao, dosta je rano (odmah nakon 20. minute) voditelj Breški izvukao Posavca s gola i uveo igrača-vratara (Žganec) i krenuli su napadi jedan za drugim. U 24. minuti konačno jedna sjajno odigrana akcija s realizacijom Nikole Melnjaka, šest minuta prije kraja – 2:1. I dalje je Bilikum napadao i – na oduševljenje svojih pristalica – točno minutu i 11 sekundi prije kraja Šol je zabio za 2:2! I onda, kao u priči o „kravi koja daje puno mlijeka pa se ritne i prolije“, umjesto očekivanih produžetaka Švigir je bacio jednu dugu loptu na Čivraga koji je s lijeve strane, gotovo iz mrtvoga kuta, opalio pod prečku – 3:2. U zadnjim sekundama još je i Suvajac pogodio praznu mrežu za konačnih (pre)uvjerljivih 4:2.   

 

U utakmicama za 3. mjesto kod seniora je finalist „Kutije“ prije 10-ak dana Big Bang Team (Zagreb) slavio protiv trećeplasirane momčadi tog istog našeg najvećeg turnira ASO Ponosa s minimalnih 1:0 (autogolom Nimca), dok je kod veterana bilo puno više obrata – Sračinec je vodio 2:0 golovima Ratka Levanića, OPG Radiček PNT je izjednačio na 2:2 golovima Galinca i Da. Radičeka (kod 2:1 Srakari su tražili i najstrožu kaznu, također nad Levanićom, međutim suci se nisu oglasili), da bi u produžecima Koprivničani i potpuno preokrenuli (Salajec dva puta za 4:2), Srakari smanjili dvije minute prije kraja na 4:3 (Vincek), ali i u zadnjim sekundama opet primili gol (Salajec treći puta) za konačnih 5:3.

 

Spomenimo i da su krasnu ekshibicijsku utakmicu odigrali klinci iz Škole nogometa Lumen i njihovi roditelji, završilo je miroljubivo – 2:2.

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje