Povežite se s nama

Sport

Varaždin rutinski došao do pobjede nad ekipom Oriolika od 2:0

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U 6. kolu 3. HNL Istok nogometaši NK Varaždina pobijedili su ekipu NK Oriolik rezultatom 2:0 (2:0).

Pred oko 300 gledatelja, u idealnim uvjetima za igru domaći nogometaši rutinski su došli do pobjede.

Prve minute susreta prošle su u odmjeravanju snaga ali su domaći nogometaši već tada pokazali da će posjed lopte biti na njihovoj strani. Već u 3. minuti iz dva kornera zaredom prijete Varaždinci. Vuk je bio u nekoliko poluprilika ali se nije najbolje snašao. Oriolik se povukao i svi igrači igraju na svojoj polovici terena. Varaždinske akcije sve su opasnije i nedostaje samo još onaj posljednji pas.

 Uz posjed lopte od oko 80 posto Varaždinci su mogli povesti već u 18. minuti susreta s bijele točke, nakon što je Šafarić htio nabaciti a obrambeni igrač Oriolika je igrao rukom, ali Jagačić nije uspio nadmudriti gostujućeg vratara Hercega.

Oriolik je organizirao nekoliko kontranapada ali samo iz jednog uspio uputiti udarac prema Marku Galoši. Zaredalo je još nekoliko prilika Varaždinaca iz kornera i udaraca izvan 16 metara.

U 26. minuti Režić odličnim  udarcem s oko 25 metara iz slobodnog udarca pogađa donji lijevi kut Hercega i dovodi Varaždin u zasluženo vodstvo. Oriolik ponovo prijeti iz kontranapada Bundavica ulazi u šesnaesterac Varaždina ali ne uspijeva pronaći suigrača. Varaždin i dalje nastavlja s pritiskom i u 30. minuti izgledna prilika Kresingera glavom. Do kraja poluvremena i dalje veliki posjed lopte Varaždina ali bez konkretnih prilika uz jedan kontranapad Oriolika koji nije realiziran. U 41. minuti ponovo slobodan udarac za Varaždin, koji izvodi Šafarić a lopta odlazi nekoliko centimetara od desne vratnice golmana Oriolika.

U posljednjoj minuti prvog dijela susreta sudac Patrik Kolarić iz Strahoninca ponovo pokazuje na bijelu točku, nakon prekršaja nad Vukom. Kresinger je siguran izvođač.

U drugi dio susreta počinje izmjenom u domaćem sastavu, izlazi Šafarić a ulazi Drožđak. Međutim, ekipa Varaždina nastavlja sa igrom iz prvog dijela. Akcije su smislene, igrači su taktički disciplinirani ali gosti su se još gušće stisnuli u obrani i „bunker“ igrom pokušavaju zatvoriti prilaze svom golu. Međutim, i dalje se redaju prilike Varaždina. U 50. minuti je u prilici Kresinger a minutu kasnije Kolarić. Nekoliko minuta kasnije Kresinger ponovo odlično ulazi u šesnaesterac ali je neprecizan. U 54. minuti izlazi Vuk a ulazi Marić. Varaždin i dalje ima loptu ali tempo igre polagano opada.  Oriolik ima nekoliko pokušaja kontranapada ali ponovo niti jedan ne stiže do, u drugom dijelu potpuno nezaposlenog vratara Varaždina. U 65. minuti ponovo izgledna prilika za Varaždin, velika gužva u šesnaestercu ali nitko od igrača Varaždina ne uspijeva uputiti udarac prema golu gostiju.  U 68. minuti izlazi Jertec a ulazi Golubar. Dvije minute kasnije nakon kornera Kresinger dva puta puca glavom ali je golman Oriolika na mjestu.  Do kraja susreta još nekoliko poluprilika za Varaždin a gosti koji su fizički vidno pali sve su bili bliže svom šesnaestercu a samo je još Milinković od gostiju bio blizu sredine terena. U sudačkoj nadoknadi Kresinger je bio u još jednoj prilici ali pod pritiskom obrambenog igrača Oriolika puca preko gola.

 Varaždinki nogometaši u sljedećem 3. HNL Istok kolu gostuju u Slavonskom Brodu kod Marsonije, a susret će se igrati 1. listopada. 

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje