Povežite se s nama

Sport

Održan 1. Lumini ping pong turnir u varaždinskom Lumini shoping centru

Objavljeno:

- dana

PING PONG

Prvi Lumini ping pong turnir održan je ove subote, 27. lipnja a sudjelovalo je 102 natjecatelja. 

Tijekom cijelog dana igralo se u tri kategorije: mladi do 16 godina, muški iznad 16 i žene iznad 16. Karakteristika ping ponga je što svi igraju istim, drvenim reketima bez guma s kojima se igralo i ovogodišnje SP u Londonu.   

-Ovaj zanimljiv i atraktivan sport mješavina je brzine, snage i staromodnih vještina igranja, a igranje istim reketom izjednačava šanse za pobjedu – rekao je Ronald Redjep, predsjednik Udruge STARR, suorganizatora turnira.

Sve prijavljene igrače Stadium Bowling nagradio je besplatnim kuglanjem, dok su najbolji po kategorijama osvojili vrijedne nagrade, među kojima izdvajamo ulaznice za cjelodnevno kupanje u Toplicama Sv. Martin, majice i vrijedne poklon pakete sponzora. Nagrade su osigurali Lumini shoping centar te trgovine Next, hipermarket Victus Lumini, Sportvision, Adidas, te Toplice Sv. Martin.

U mješovitoj kategoriji mladi do 16 godina pobijedio je Dario Kraljić, drugi je bio Karlo Štriga, treći Filip Godina a četvrti Noa Stančić.

U kategoriji žene iznad 16 godina prva je bila Martina Jukić, druga Martina Milošević, treća Bruna Borovec, a četvrta Saša Kraljić.

U kategoriji muški iznad 16 godina pobijedio je Željan Gačina iz Zagreba, polufinalist hrvatskih kvalifikacija za SP, drugi je bio Marko Habijanec iz Velike Gorice, pobjednik hrvatskih kvalifikacija za SP i sudionik SP u ping pongu u siječnju ove godine, treći je bio Stjepan Škoda iz Kotoribe, a četvrti Nino Bašek iz Čakovca.   

Pobjednik turnira Željan Gačina brat je hrvatskog reprezentativca u stolnom tenisu Andreja Gačine, a na turnir u Lumini centar došao je biciklom iz Zagreba.

Prije seniorskog finala sve natjecatelje i posjetitelje Lumini shoping centra uveselila je s nekoliko skladbi Martina Milošević sa svojim bandom. Ona je bila ovogodišnja sudionica televizijskog natjecanja u pjevanju Voice, u kojem je nažalost ispala u duelu sa pobjednicom Ninom Kraljić. Martina je trenerica u STK STARR i igračica stolnog tenisa i ping ponga, a na turniru je osvojila drugo mjesto.

 Udruge STARR nakon odlične organizacije prošlogodišnjih kvalifikacija za SP u ping pongu ponovo je dobila dopusnicu za organiziranje kvalifikacija a u tijeku su pregovori o održavanju kvalifikacija u Varaždinu.

Udruga STARR organizira i brojne turnire u stolnom tenisu, tako će se 29. kolovoza održati veteransko PH u Varaždinu u TTS Sportskom centru. Dan kasnije, 30. kolovoza održat će se tradicionalni VzPong, turnir za profesionalne i amaterske stolnotenisače također u TTS Sportskom centru. 

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje