Povežite se s nama

Sport

Dječja sportska škola Sračinec

Objavljeno:

- dana

SPORT MLADIH

Dječja sportska škola Sračinec je humanitarni projekt koji je pokrenut prije šest godina u Sračincu u suradnji sa danskom i švedskom nogometnom organizacijom, a posljednje tri godine organizira ga Nogometni klub Sračinec samostalno. 

Voditelji projekta su Marinko Habulan – voditelj škole, Tomislav Križanec – voditelj trenera i programa i Viktorija Bučela – tehnički voditelj. Dječja sportska škola Sračinec trajala je tri dana na prostoru nogometnog igrališta u Sračincu. Sudionici su bili djeca u dobi od 3 do 12 godina, ukupno njih 170.
Osnovna ideja projekta je briga o djeci, organizacija slobodnog vremena u ljetnom periodu za djecu, spajanje djece različitih etničkih, religijskih i socijalnih grupa na istom terenu, razvijati njihove fizičke, intelektualne i kognitivne sposobnosti učenjem kroz igru, učiti ih prihvaćati drugačijeg od sebe, kako imati poštovanja prema suigračima, protivnicima i okolini, te promovirati zdrav način života. Upravo zbog toga, i ove godine, treći put za redom, su nam se u školi priključili i učenici s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.
Djeca su bila podijeljena u devet grupa po oko 18 članova. Svaka grupa ima svoju stanicu na terenu. Stanicu vodi trener i asistent trenera. Na svakoj stanici je zastupljen jedan od sportova, a ove godine to su: hokej na travi, nogomet, badminton, zabavne igre, hula-hop igre, igre s loptom, igre preciznosti, kick box i igre za najmlađe. Svaka stanica traje 30 minuta, a onda se djeca rotiraju na sljedeću stanicu. Između stanica su 10 minutni odmori i jedan veliki odmor od pola sata kada djeca dobivaju užinu.
Treneri i asistenti su educirani volonteri. Cijeli projekt je za djecu apsolutno besplatan, a djeca dobivaju od opreme majicu i kapu u trajno vlasništvo, a svaki dan dobiju i užinu (pecivo, sok i sladoled).
Projekt se financira iz donacija, a generalni sponzor je Općina Sračinec bez čije donacije se projekt ne bi mogao održati. Od ove godine projekt sponzoriraju i Varaždinska županija i HEP sa značajnijim sredstvima, kao i niz drugih sponzora koji su prepoznali značaj i kvalitetu projekta.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje