Povežite se s nama

Sport

Ponovo berba medalja za plivače PK Barok

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlade plivače. 

Nastupilo je devet klubova iz regije 4, a iz Varaždina PK Varaždin i PK Barok.

Dominacija

Mladi plivači PK Barok osvojili su ukupno 42 odličje od kojih 5 zlatnih, 16 srebrenih i 21 brončano.
U kategoriji početnika Nika Dobovičnik osvojila je čak 5 medalja. Bila je tri puta srebrena i dva puta brončana. Erik Hunjek osvojio je tri srebra, a Leona Juriša broncu. Kombinirana muško-ženska štafeta 4×50 slobodno u sastavu: Erik Hunjek, Nika Dobovičnik, Leona Juriša i Luka Štumberger bila je uvjerljivo najbolja u konkurenciji početnika.
U kategoriji mlađih kadeta Matej Čok osvojio je dva srebra i broncu.
U kategoriji kadeta Jakov Igrec bio je dva puta zlatni: na 200 delfin i 400 mješovito, a među prva tri bio je i u kategoriji mlađih juniora. Iva Vresk osvojila je jednu broncu. Štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Doris Hudek, Patricija Lončarić, Iva Vresk i Petra Gašparac bila je trećeplasirana.
U kategoriji mlađih juniora Martina Štefinec bila je dva puta zlatna: na 100 i 200 prsno. U navedenim utrkama, kao i u utrci 50 prsno, bila je među prve tri i u juniorskoj i u općoj kategoriji.Martin Kocijan u istoj kategoriji bio je srebreni i dva puta brončani, dok je Mirta Piskač bila brončana. Ženska štefeta 4×100 slobodno i 4×100 mješovito u sastavu: Elena Škrapec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Mirta Piskač bila je druga u mlađe juniorskoj konkurenciji, a također na postolju u juniorskoj i općoj kategoriji. Muške štafeta 4×100 slobodno i 4×100 mješovito u sastavu: Nikola Briški, Martin Kocijan, Neven Lončarić i Luka Cvetko osvajale su odličja u kategorijama mlađih juniora, juniora, te u općoj.
U juniorskoj kategoriji Karlo Rajković osvojio je broncu na 200 delfin.
Nove norme za PH na ovom natjecanju ostvarili su: Luka Cvetko (50 i 100 slobodno), Elena Škrapec (100 i 200 leđno), Lea Ćelić (200 mješovito). Državno prvenstvo održati će se u Zagrebu od 18. do 21. srpnja a ukupno devet plivača Baroka osiguralo je nastupna PH, što je najviše do sada.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje