Povežite se s nama

Sport

Barbara Štriga donijela prvu olimpijsku medalju u Ljubešćicu

Objavljeno:

- dana

PRIJEM U OPĆINI LJUBEŠĆICA

– Nisam očekivala ovakav uspjeh. Bilo ja malo naporno, ali bilo je dobro. Došli smo do finala i na kraju izgubili od Ruskinja, no one su bile jaka ekipa – rekla je 16-godišnja Barbara Štriga, učenica Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. 

Ona je od 25. srpnja do 2. kolovoza sudjelovala na ljetnim Olimpijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama u Los Angelesu te je sa svojom ekipom osvojila drugo mjesto, odnosno srebro u ženskoj odbojci.

Ruskinje su bile bolje

Barbaru je u ponedjeljak, zajedno s njezinom majkom, primio načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.
– Za ovakav jedan vrijedan rezultat potrebno je puno rada, zalaganja, ali i odricanja. Ponosni smo na tvoj rezultat i želim ti još puno uspjeha – rekao je načelnik Horvatić koji je srebrnoj olimpijki predao poklone, među kojima je i sat s ugraviranom posvetom.

Horvatić je najavio da će Barbara Štriga dobiti i posebno priznanje uz Dan općine Ljubešćica iduće godine.

Načelnik Horvatić je u ime Općine Ljubešćica srebrnoj olimpijki predao poklone, među kojima je i sat s ugraviranom posvetom

Uz ravnatelja Centra Tomislav Špoljar Marina Vučića, na prijemu u Općini Ljubešćica bio je i Barbarin trener Igor Segher koji je uz nju još dvije djevojke iz Centra, Slađanu Čurila i Anitu Jurgec, pripremao za olimpijadu.
– Pripreme su se odvijale posljednjih godinu i pol dana, uglavnom u Varaždinu u sportskoj dvorani gdje smo imali dobre uvjete za rad. Sastajali smo se jednom do dva mjesečno što kroz treninge, što kroz utakmice i u godinu dana uspjeli smo sastaviti ekipu i otići na olimpijske igre – rekao je Segher.
Priznao je da nisu previše razmišljali o rezultatu s obzirom da je na olimpijadi bilo oko 7000 natjecatelja iz 177 zemalja.
– Unatoč jakoj konkurenciji uvjerili smo se da kvalitetno radimo u sportu. Ipak, jakim Rusima nismo mogli parirati – rekao je Segher.

Izvor:
Foto: REGIONALNI TJEDNIK

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje