Povežite se s nama

Sport

Održan Trofej grada Varaždina 2015

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U  sportskoj dvorani u Graberju u Varaždinu održao se Trofej grada Varaždina 2015 – 2015 Varazdin city trophy (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima). 

Natjecanje su organizirali Plesni studio Takt Varaždin, Sportski plesni klub Valcer Varaždin i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelji natjecanja su Mobilisis, Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Na Trofeju grada Varaždina nastupilo je 140 natjecatelja u svih starosnim kategorijama (djeca, mladež, odrasli). Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 17 plesnih klubova.

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Kvalifikacijska natjecanja započela su u ranijim popodnevnim satima, a u večernjem dijelu nastupili su najbolji parovi u kategorijama mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži i odraslih. Nakon svečanog otvorenja finalnog dijela Trofeja grada Varaždina 2015 koji je započeo sa defileom svih plesnih parova natjecanje je u ime pokrovitelja grada Varaždina otvorila službeno otvorila gđa Danijela Vusić, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti. Varaždinska publika je osim u natjecateljskom dijelu programa uživala i u show programu plesača Plesnog studija Takt i Sportskog plesnog kluba Valcer.

 Plesni studio Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji starije mladeži C Ilija Srpak i Elena Brzuhalski osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te srebrnu u standardnim plesovima. U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su 4. mjesto u standardnim i 5. mjesto u latinsko-američkim plesovima.  Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u latinsko-američkim plesovima te su osvojili 4. mjesto. U istoj kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić koji su odličnom plesnom izvedbom osigurali pobjedu i osvajanje zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u standardnim plesovima u kojima su osvojili srebrnu  medalju.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji osnovaca David Golubić i Morena Kovačić. David i Morena bili su odlični te su blistavu budućnost u sportskom plesu najavili osvajanjem dvije zlatne medalje. Najbolji su bili i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

Trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

U kategoriji mladeži Trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba.

U kategoriji starije mladeži u disciplini standardnih plesova najbolji su bili Vedran Sraga i Iva Risek iz SPK Varaždin, dok su njihovi klupski kolege Tin Sanjković i Milana Chekanova najbolji bili u latinsko-američkim plesovima.

U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih u obje discipline, Trofej grada Varaždina  osvojili su Artur Posedkin i Deborah Šuker iz SPK Optimus.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje