Povežite se s nama

Zabava & Stil

Zrihtajte se od glave do pete za blagdane kao naša lijepa Ivana

Objavljeno:

- dana

Predlažemo

Vrijeme blagdana opasno se bliži. Što odjenuti? Kakvu šminku odabrati? Što napraviti s kosom? Ako o tome tek razmišljate, u ovom broju predstavljamo svečani look, idealan za najluđu noć u godini, ali i druge svečane prilike.

Veliki volumen

U ulozi modela našla se prodajna savjetnica AC Baumgartner Suzuki centra u Varaždinu Ivana Baumgartner Modlic. Ljubiteljica dobrih automobila kao i svaka žena voli dobro izgledati, ali nije među onima koje sate provodi za ogledalom.

– Za to nemam ni vremena! Otkako se otvorio AC Baumgartner Suzuki centar u Varaždinu, puno je obveza – priznala je mlada poduzetnica.
Zbog posla joj često nedostaje slobodnog vremena, pa svaki slobodni trenutak koristi kako bi bila sa svojom obitelji, suprugom Robertom i dvogodišnjom Lotom.
– Obveza je puno, ali zasad uspješno balansiram između posla i obitelji – otkrila je Ivana Baumgartner Modlic, kojoj smo svečanu frizuru napravili u varaždinskom frizerskom salonu Studio M, koji je nedavno preselio na novu lokaciju.

Vlasnica Melita Ivšić priznaje da nije lako odabrati najbolju frizuru za svečanu priliku, jer ona ovisi o duljini kose.
– Važno je da se frizura odabere prema obliku lica, uskladi s haljinom i osobnošću, a najvažnije od svega je da se osoba koja je nosi osjeća dobro i ugodno – rekla je Melita Ivšić.
Ipak, frizure za svečane prilike moraju biti dugotrajnije u odnosu na inače.
– Ako imate dugu kosu, najpraktičniji i najelegantniji izbor za svečanu frizuru je kosa podignuta u punđu. Ako je kosa kratka, nemamo puno mogućnosti. U tom slučaju možemo poraditi na volumenu i eventualno se poigrati s kovrčama ili valovima, što je odličan izbor i za poludugu kosu. Kovrče i valovi dat će volumen, eleganciju i romantiku, idealno za novogodišnju noć – istaknula je Melita Ivšić.

Jako i raskošno

Za šminku se pobrinula vizažistica varaždinskoga HNK-a Mirela Magdić-Fotak.
– Za svečane prigode, kao što je novogodišnja noć, šminka mora biti jaka, raskošna, blještava. Jaka šminka podrazumijeva naglašene oči i usne. U ovom slučaju koristila sam kombinaciju sivoga, ljubičastoga i smeđeg sjajila kako bih dobila profinjenost, a sve sam zaokružila i dodatno naglasila s linijom crnog tuša i puno slojeva crne maskare. Rumenilo je neutralno, a ruž jarko crven, idealan za najluđu noć u godini – istaknula je poznata varaždinska vizažistica.Iako su šljokice dobrodošle u šminci za najvažniju noć u godini, budite umjerene.
– Imajte ih samo na jednom mjestu, znači ili na licu, kosi ili haljini, kako ne biste bili preblještavi – istaknula je.

Svoja i osebujna

Nakon šminke i frizure, Ivana Baumgartner Modric “uskočila” je u svečanu haljinu Blaženke Roth. 
– Za svečane prilike poput novogodišnje noći žene bi trebale odabrati odjeću u kojoj se osjećaju ugodno, u kojoj će izraziti svoju osobnost, a da u svemu tome pokušaju što manje sličiti jedna na drugu – savjetuje modna dizajnerica koja je poznata po tome što su njezine kreacije drugačije, a opet se mogu kombinirati s aktualnim trendovima.
Svoj modni studio u Varaždinu ima otvoren 13 godina, no u modi je odmalena.

– Nisam imala barbike, ali sam uvijek imala krpice! – otkrila je Roth, koja je modu zavoljela preko svoje majke, koja je imala modni salon.
Na današnjem tržištu nije lako “preživjeti”, no kreacije Blaženke Roth uvijek nađu kupce, i to one koji vole drugačije, ne robuju trendovima i ne žele biti ukalupljeni kao svi drugi.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Zabava & Stil

Legendarni punk rock band Električni orgazam će svirati u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još jedan odličan koncert održat će se na Sceni Rogoz u Varaždinu.

HNK u Varaždinu najavio je najavio je koncert legendarnog punk rock banda Električni orgazam, koji će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 21 sat na Sceni Rogoz HNK Varaždin.

Bogata diskografija uz koju su rasle generacije, garantira odličnu zabavu.

Požurite po ulaznice koje su dostupne na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje