Povežite se s nama

U fokusu

Manifestacija “Najbolji od najboljih za naše najmlađe” okupila 250 izvođača

Objavljeno:

- dana

BOGATSTVO TRADICIJE NA JEDNOM MJESTU

Pred  tristotinjak gostiju u varaždinskom HNK jučer je održano prvo predstavljanje svih sudionika i pobjednika na državnim natjecanjima ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ s humanitarnim predznakom.

Okupilo se oko 250 izvođača, članova KUD-a koji su na jednom mjestu pokazali svu raskoš i bogatstvo naše tradicije u godini koja je zlatnim slovima upisana u povijest Zajednice KUD-ova.

Prihod od prodaje karata Zakladi za pomoć djeci VITA

Na državnoj su razini ukupno osvojene čak četiri prve nagrade, jedna druga i jedna treća te zabilježeni odlični nastupi na državnim smotrama, a ovo je bila prilika da se na jednom mjestu svi oni vide.  Župan Varaždinske županije i upravitelj zaklade Predrag Štromar zahvalio je svima koji su se odazvali i podržali ovu akciju i na taj način doprinijeli budućem radu Zaklade za pomoć djeci VITA kojoj idu prihodi od prodaje karata.

Do održavanja koncerta prikupljeno je oko 10.000 kuna, no još uvijek možete pomoći

– S obzirom da se u našoj Županiji najbolje svira, pjeva i pleše, danas to sve izvodimo s humanitarnim predznakom za pomoć našoj Zakladi. Jer potrebe su velike, roditelji nam se obraćaju svakodnevno, a nastojimo pomoći koliko god možemo djeci s teškim i rijetkim oboljenjima. Dosad smo osigurali pedesetak potpora, a još ćemo i više zahvaljujući ovom koncertu. Pozivam Vas da i dalje podržavate naš rad kako bismo zajedno stvorili još bolje uvjete za život naših malih sugrađana – rekao je župan pojasnivši kako je do održavanja koncerta prikupljeno oko 10.000 kuna, no još uplata donatora pristiže na poseban račun kod VABA d.d. banke Varaždin koji će biti otvoren još nekoliko dana, pa ako želite, još uvijek možete dati svoj prilog. Broj računa je: HR: 5324890041530001177

Tko je sve nastupio?

Na jučerašnjoj manifestaciji  “Najbolji od najboljih za naše najmlađe” nastupili su:  dramska amaterska skupini KUD-a “Josip Genc” Bednja, gradski puhački orkestar KUD-a HŽ-a Varaždin, tamburaški  koncertu Centra tradicijske kulture Varaždin, tamburaški folklorni orkestar KUD-a “MAK“ Trnovec, tamburaškom koncertnom sastavu KUD-a “Ježek” Beretinec, koncertni sastav KUD-a Petrijanec, zbor KUD-a Klenovnik, vokalni sastav (klasična glazba) VA “Sakcinski” Ivanec, vokalni sastav (folklorna glazba) Pajdašice KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg, Varaždinski folklorni ansambl u(koreografirani folklor), KUD Salinovec (izvorni folklor) te limena glazba “Sveti Martin“, Breznički Hum. Svima njima podijeljenesu  zahvalnice za promociju varaždinskog kraja, čuvanje i njegovanje kulture, tradicije, običaja i razvoj kulturno umjetničkog amaterizma te ostvarene rezultate, odnosno sudjelovanje na državnim natjecanjima.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Bale se miču pa Grad Varaždin prodaje zemljišta u Brezju, evo koja je početna cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bale se napokon miču, a Grad Varaždin objavio je javni natječaj za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje smještenoj uz istočnu zaobilaznicu na ulazu u Varaždin. Predmet javnog natječaja su 24 parcele veličine od 4 do više od 40 tisuća kvadratnih metara.

Početna cijena za sve parcele iz ovog natječaja bit će 30 eura po kvadratnom metru. Na pojedinim parcelama nalaze se bale otpada, postupak zbrinjavanja je u tijeku. Budući vlasnici stupit će u posjed tek nakon završetka tog postupka te će opremanje komunalnom infrastrukturom ovisiti o interesu i lokaciji same parcele.

Zainteresirani ponuditelji su dužni prijavu za sudjelovanje na javnom nadmetanju poslati preporučeno ili osobno na adresu Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, s naznakom „PRIJAVA NA NATJEČAJ (navesti redni broj nekretnine za koju se prijavljuje)- ne otvaraj“ . Natječaj za prodaju provodit će se usmenim nadmetanjima, a rok za podnošenje prijava je 6. lipnja 2024. godine do 9 sati.

Ostali detalji javnog natječaja kao i parcelizacije Brezja mogu se vidjeti na poveznici.

Nastavite čitati

U fokusu

Iz Varteksa poručili: Ako se HBOR ne predomisli, pričamo o neizbježnom kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Početkom ovog tjedna uprava nekadašnjeg varaždinskog tekstilnog diva Varteksa održala je sastanak s bankama (ZABA-HBOR), na kojem je Uprava društva prezentirala analizu trenutnog stanja društva te jasan plan stabilizacije poslovanja.

– Taj plan ne uključuje samo isplatu nekoliko idućih plaća, već jasan smjer i strategiju kojom bi poslovanje društva krenulo prema dugoročnoj samodrživosti. Razgovarali smo i o ponudi Društva za podmirenje duga banaka, te je sukladno tome jučer poslana službena ponuda Bankama. Banke bi prihvaćanjem ponude omogućile da društvo dobije priljev svježeg novca od dokapitalizacije i novih pozajmica, a koji bi se iskoristio za pokretanje punog kapaciteta proizvodnje, kao i plaćanje dospjelih dugova – ističu iz Varteksa.

No, Uprava je primila odbijenicu od ZABA-HBOR na ponudu.

– Najviše nas pogađa i iznenađuje odluka HBOR-a budući da je Banka u vlasništvu države, a stečaj Varteksa bi prema našim kalkulacijama, doveo do neto gubitka za državni proračun u iznosu preko 7,4 milijuna eura u idućih godinu dana, dok je ZABA kao komercijalna banka čak bila naklonjena aranžmanu za spas i očuvanje radnih mjesta, iako to nije njihova zadaća.

Postavlja se pitanje koja je svrha Hrvatske banke za obnovu i razvoj, jer na primjeru Varteksa mi ne vidimo da drže niti do očuvanja radnih mjesta, niti vidimo da brinu o novcu poreznih obveznika.

Ovo odbijanje stavlja nas u tešku situaciju jer, ako se HBOR ne predomisli, pričamo o neizbježnom kraju Varteksa. Još jednom molimo ljude koji odlučuju u HBOR-u da ponovno razmotre našu ponudu i uzmu u obzir sve parametre.

Srce nam se slama pri pomisli na sve zaposlenike, partnere i stogodišnju tradiciju koju su generacije ljudi gradile – ističu iz Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje