Povežite se s nama

Međimurje

Planinari pokazali što je prava zabava!

Objavljeno:

- dana

VESELICA

Još jedna tradicionalna, 29. po redu, Planinarska noć MIV-a, u organizaciji HPD MIV Varaždin, okupila je 200 planinara te je prošla u veselom raspoloženju! Priredbu, koja je održana u subotu, 30. siječnja, u hotelu Turist, otvorio je predsjednik Hranislav Skenderović, koji je sa suprugom otvorio prvi ples.

Nakon što je planinare više od 20 godina zabavljao glazbeni sastav Dileme, ovog puta za dobru glazbu pobrinuo se Cool band iz Varaždina. Tijekom Planinarske noći održani su brojni zabavni sadržaji. Održan je “Kviz znanja”, gdje je glavnu nagradu, planinarski ruksak, dobila Ivanka Žužul iz Varaždina. U igri spretnosti “Trka s balonima” najbrža je bila Kata Dalmacija iz Zagreba, koja je osvojila vrijednu nagradu – ručni sat, a podijeljene su i brojne nagrade na tomboli zahvaljujući sponzorima koje predvodi Metalska industrija Varaždin. Dodijeljeno je deset nagrada izvlačenjem ulaznica, a u maloj tomboli za dvije kune, planinarsku tortu u obliku bačvice, djelo slastičarnice “Šešet”, dobio je član Cool banda Želimir Perković, koji je, na zadovoljstvo svih, tortu odmah podijelio sa svim sladokuscima.

 

Glavnu nagradu tombole, parkovsku klupu MIV-a, dobio je Siniša Jurković iz Petrijanca

Glavnu nagradu tombole, parkovsku klupu MIV-a, dobio je Siniša Jurković iz Petrijanca, dok je roštilj – glavnu nagradu na izvlačenju ulaznica – dobio Miroslav Priher iz Varaždina. Umjesto dosadašnjih izbora najljepše planinarke ili planinara, ove godine odlučeno je da žiri od tri člana izabere najbolji plesni par Planinarske noći, a to su postali Karolina Bahunek i Siniša Jurković. Najbolji plesači osvojili su nagradu turističke agencije “Galileo”: put na karneval u Veneciju! Veselja na tradicionalnoj planinarskoj veselici nije nedostajalo jer su Snježana Šimunić, Vladimir Češnjaj i Dragica Dražić slavili svoje rođendane.

Po prvi put u ulozi voditeljice, Marina Kopjar vrlo je uspješno obavila svoju ulogu vođenja programa Planinarske noći MIV-a, koji je potrajao do ranih jutarnjih sati. Ovom prilikom HPD MIV Varaždin, kojemu je Hrvatski planinarski savez dodijelio priznanje kao najboljem društvu za rad s mladima za 2015. godinu, zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom pomogli uspješnoj realizaciji ove priredbe planinara.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje