Povežite se s nama

Sport

Odlično otvaranje sezone

Objavljeno:

- dana

TENIS

Odlično otvaranje teniske ligaške sezone za TK Varaždin 1181, jer su u jednome danu ostvarili dvije pobjede.

U II. Hrvatska teniska liga odigrano je 1. kolo i TK Varaždin 1181 ostvario je pobjedu na domaćem terenu protiv TK Opatija. Nakon duge i neizvjesne borbe Varaždinci su slavili sa 5:2. Ovo nije bio lagani susret, Opatija je isto kao i Varaždin 1181 bila dugo godina u I. ligi, a svi igrači igraju aktivno tenis na niže rangiranim ITF turnirima po Istri. Odlično rade sa mladima i u dobroj su natjecateljskoj formi. Rezultati pojedinačno: Vašarević Artur – Boneta Dino 5/7 6/2 4/6, Šipuš Hrvoje – Kain Karlo 6/3 6/0, Juzbašić Lovro – Šepić Filip 6/2 5/7 2/6, Šantl Danijel – Boltužić Marko 6/1 6/3, Culjak Tihomir – Eržišnik Ivor 1/6 6/4 6/5 ret, parovi: Vašarević/Šipuš – Boneta/Kain 7/6(0) 6/3, Šantl/Culjak – Boltužić/Eržišnik 6/4 5/7 10/8.
Nastavak slijedi već idući tjedan kada u subotu Varaždinci putuju u Koprivnicu, a u nedjelju dočekuju na domaćem terenu Vinkovce. Očekuju ih jaki mečevi u borbi za povratak u najelitnije tenisko društvo I. ligu.
Odigrano je i 1. kolo III. Hrvatske teniske lige gdje se natječe druga ekipa TK Varaždin 1181. Pobijedili su ekipu TK Tvin iz Virovitice. Susret se igrao na Areni Varaždin gdje su odlični uvjeti za odigravanje ligaških susreta. Rezultat 5:2 realni je pokazatelj stanja na terenu i ambicija Varaždinaca za osvajanje prvog mjesta. Rezultati pojedinačno: Rihtarić Oto – Felendeš Saša 3/6 6/0 6/4, Roki Matija – Silner Kruno 7/6 (4) 6/3, Brljak Petar – Oršulić Fran 6/7 (3) 3/6, Lazarević Matej – Duvnjak Jure 2/6 7/5 3/6, Pitner Denis – Zdjelar Zvonimir 6/0 6/1, parovi Rihtarić/Roki – Felendeš/Oršulić 7/5 6/2, Lazarević/Poledica – Duvnjak/Silner 6/3 6/4.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje