Povežite se s nama

U fokusu

Uoči glasovanja, Kovačić izaslanicima poručio da će HDZ djelovati jedinstveno, pa – izgubio

Objavljeno:

- dana

Tko su članovi ŽO HDZ-a?

– Bez obzira koji od kandidata dobije povjerenje izaslanika, HDZ u Varaždinskoj županiji nastavlja djelovati jedinstveno – rekao je jučer prije glasovanja izaslanicima na izbornoj skupštini dr. Denis Kovačić, koji se prije nekoliko dana kandidirao za predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Međutim, nije dobio povjerenje većine.

Kao što smo izvijestili sinoć, Kovačića je uvjerljivo, sa 198 glasova od ukupno 282 prisutna izaslanika pobijedio dosadašnji predsjednik Anđelko Stričak, saborski zastupnik i županijski vijećnik te stranke, koju će u Varaždinskoj županiji voditi i sljedeće četiri godine.

– Izaslanici su se odlučili za nastavak politike kojom HDZ u Varaždinskoj županiji u posljednje četiri godine stalno jača i ostvaruje sve bolje izborne rezultate, što bi se trebalo potvrditi i na predstojećim lokalnim izborima 2017. godine. Baš su i pripreme za ostvarenje još boljeg rezultata na tim izborima bile u fokusu programa rada oba predsjednička kandidata, uz naglasak na još čvršćem zajedništvu i jačanju rada temeljnih i općinskih organizacija – priopćili su jutros iz HDZ-a. 

Spremni preuzeti odgovornost

HDZ Varaždinske županije spreman je preuzeti odgovornost za obnašanje vlasti u Gradu Varaždinu, ali i drugim jedinicama lokalne uprave gdje to sada nije slučaj, kao i na županijskoj razini, istaknuo je pak novi-stari predsjednik Stričak. 

– I nadalje ćemo se zalagati za ostvarenje boljih gospodarskih, komunalnih i životnih uvjeta u svim sredinama, a zahvaljujući primjerenoj zastupljenosti u tijelima izvršne vlasti na državnoj razini mnogi su projekti već pokrenuti ili će se ostvariti u narednom razdoblju – naveo je.

Sudionike Izborne skupštine pozdravio je i dr. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ i zastupnik u Saboru, a naglasio da će HDZ u suradnji s ostalim partnerima u Domoljubnoj koaliciji i Mostom,  unatoč složenim okolnostima  i mnogim podmetanjima, nastaviti s provođenjem reformskih ciljeva.

Svi članovi Županijskog i Nadzornog odbora

Na Izbornoj skupštini HDZ Varaždinske županije izabran je Županijski odbor u sastavu: Domagoj Bačani, Dubravko Besek, Martina Bistrović, Marin Bosilj, Silvija Cupar Bilić, Josip Čelig, Krešimir Čop, Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Damir Habijan, Viktorija Horg, Nenad Horvatić, Ivica Hrenić, Mirjana Jambriško, Siniša Jenkač, Krunoslav Jurgec, Goran Kaniški, Dragutin Kišić, dr.sc. Josip Križanić, Josip Krtanjek, Vladimir Kurečić, Vladimir Lacković, Ljubomir Leskovar, Ivo Loborec, Dragutin Mateković, Goran Ratkajec, doc. prof. dr. sc. Milan Rezo, Andrija Smoljak, Zlatko Šantavec, Božo Ščuric, Ivan Šinko, Zoran Tržec i Dražen Zebec.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora: mr. sc. Marijan Blažin, Marijan Kostanjevac, Josip Plahtarić, Andreja Stjepić Mavrek i Vladimir Vuger, te izaslanici za 18. Opći sabor HDZ-a koji će se održati u Zagrebu.

 

Izvor:
Foto: FACEBOOK

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje