Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Varaždinca (27) policija pronašla skoro pola kilograma marihuane

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu dom i druge prostorije u Varaždinu, kojima se koristi mladić starosti 27 godina.

Pritom je pronađena jedna pvc vrećica sa sadržajem marihuane težine 131,2 grama, jedna vakumirana prozirna pvc vrećica sa sadržajem marihuane težine 339,9 grama, 25 komada nepoznatih tableta nalik na tablete MDMA, jedna digitalna vaga, jedan prozirni smotuljak sa sadržajem praškaste materije  nalik na drogu amfetamin težine 0,2 grama i jedan mobitel.

Protiv mladića je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga.

Crna kronika

Direktor međimurske tvrtke novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

kreditna kartica plaćanje
Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 38 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od siječnja 2019. do siječnja 2020. godine, kao direktor okrivljenog trgovačka društva s područja Međimurske županije, novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće te bankovnom karticom društva plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe čime se nepripadno okoristio za više od 185.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljeni 38-godišnjak nije u poslovnoj dokumentaciji društva prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje