Povežite se s nama

Crna kronika

Odgurnuo i udario djelatnicu pekarnice u Varaždinu i ukrao novac

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 18-godišnje zaposlenice jedne pekarnice.

Ona je prijavila da je u četvrtak, 23. siječnja oko 18.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu nepoznati počinitelj nad njom počinio razbojništvo. Bio je maskiran te ju je fizički odgurnuo i udario, a iz blagajne je otuđio novac.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, dok policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Zbog lažnog bučinog ulja osuđeni obrtnik iz Varaždina i njegov zaposlenik

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Obrtnik iz Varaždina osuđen je nepravomoćno na deset mjeseci zatvora uvjetno jer je na tržnici u Čakovcu prodavao 12 litara bučinog ulja za koje je tvrdio da je 100-postotno i da ga za njega proizvodi jedna uljara, iako je znao da to nije istina.

Ulje pakirano u boce od jednog litra bilo je nepoznatog porijekla i bez vjerodostojne dokumentacije, piše vecernji.hr.

Osuđen je jer je lažne znakove za obilježavanje robe koristio kao prave, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 600 sati.

Njegov zaposlenik, prodavač, osuđen pak je jer je nazvao na mobitel višeg poljoprivrednog inspektora Državnog inspektorata i pokušao ga zastrašiti, revoltiran što je podnio kaznenu prijavu nakon provedenog inspekcijskog nadzora. On pak je dobio osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog kaznenog djela prijetnje službenoj osobi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Turčina teretno vozilo ozlijedilo 18-godišnju pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 29. travnja, oko 6.10 sati na lokalnoj cesti kod Turčina, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je teretnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Tomaševca Biškupečkog. Dolaskom do ulaska u Turčin, započeo je radnju obilaženja 18-godišnje pješakinje, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je desnim bočnim dijelom vozila udario u lijevu ruku pješakinje, koja se cesti izvan naselja nepropisno kretala desnom stranom ceste, javila je varaždinska policija.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje