Povežite se s nama

Sport

Luka Bonačić: Hajdukovac sam, no kad igraju protiv mene želim pobijediti

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 2. veljače, u 15 sati kreću u drugi dio sezone 1. HNL.

U kratkom pripremnom periodu Varaždinci su odigrali četiri pripremne utakmice te su upisali dvije pobjede, poraz i remi.

U posljednjem susretu protiv slovenskog prvoligaša Mure izgubili su 3:0, a susret se igrao u tri poluvremena.

– Dobro smo radili u pripremnoj periodu, jedino nas je nakon povratka iz Međugorja ponovno zatekla hladnoća u Varaždinu. Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Zrinskog i prvo poluvrijeme protiv Mure je bilo solidno – ističe Luka Bonačić, trener Varaždina.

Za drugi dio sezone, Varaždinci su se pojačali, no nisu uspjeli pronaći golgetera.

Tako su posudbu iz Lokomotive stigla su dvojica igrača. Riječ je o povratniku Domagoju Drožđeku, koji je u dresu Varaždina u sezoni 2017./2018. bio najbolji strijelac i igrač 2. HNL, i senegalskom veznjaku Pape Assaneu. Tu je i branič Ivan Boras (28), koji je dosad bio igrač Krškog, a došao je i bivši igrač, također stoper, Ivan Novoselec. Iz Gorice se priključio Matija Špičić, dok je stigao i brat Dominika Glavine, Denis Glavina, kao i napadač Vinko Petković iz Hrvatskog dragovoljca.

– Sa Špičićem i Glavinom smo dobili na iskustvu u zadnjoj liniji, Drožđek će sigurno biti pojačanje, no nismo uspjeli dovesti pravog golgetera – dodao je Bonačić.

Na početku drugog dijela splitskog stručnjaka na klupi Varaždina očekuje susret protiv Hajduka.

– Hajdukovac sam i kad ne igraju sa mnom želim im svu sreću, no kad igraju protiv mene želim pobijediti. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Hajduk dolazi uzeti bodove i to je njihovo pravo, no nešto će se i nas pitati. Nismo mi bili na odmor nego na pripremama. Dobili smo iskustvo dovođenjem nekoliko pojačanja i vjerujem da ćemo moći parirati sastavima s vrha ljestvice. Moramo tražiti bodove jer ako ćemo čekati da ne izgubimo, ništa nećemo dobiti – zaključio je Bonačić.

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje