Povežite se s nama

Sport

Rukometašice Koke stigle do važne pobjede kod Dalmatinke

Objavljeno:

- dana

Rukometašice Koke osvojile su dva važna boda na teškom gostovanju u Pločama protiv domaće Dalmatinke, pobijedivši 25:22.

Prvo poluvrijeme završilo je 12:12, a u drugom su Kokice pojačale tempo i otišle na šest razlike u 45. minuti te do kraja rutinski privele utakmicu kraju.

Odlična Janja Tušek obranila je 13 lopti, od toga nekoliko ključnih u drugom poluvremenu i posljednji sedmerac. Napad je predvodila Tea Jalušić s osam golova.

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje