Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina imali i više od igre, no Lokomotiva uzela puni plijen

Objavljeno:

- dana

Nakon uspješnog debija kod Intera, Samir Toplak nije uspio nastaviti niz neporaženosti. Iako su u drugom dijelu Varaždinci imali i više od igre, Lokomotiva je na stadionu Varteksa u sklopu 23. kola bila bolja s 2:0.

Već u 3. minuti gosti su imali izglednu priliku. Iz slobodnjaka s 20 metara pokušao je Marko Tolić, no pucao je u živi zid. Tri minute kasnije Kristijan Jakić je probao. Spreman je na njegov pokušaj bio varaždinski vratar Ivan Nevistić.

Ipak, Nevistić nije imao šanse samo minutu kasnije. U gužvi se najbolje snašao Myrto Uzuni koji je doveo goste u vodstvo. To nije pokolebalo Toplakovu momčad koja je zaigrala bolje u nastavku. Najbolju priliku imali su Varaždinci u 33. minuti. Nakon što je Tonio Teklić napravio pomutnju u šesnaestercu, lopta se odbila na 20 metara gdje je pokušao Jessie s 20 metara, ali pored gola. U 37. minuti Varaždinci su još jednom zaprijetili. S 20 metara pucao je Petar Mamić.

Minutu kasnije Lokosi su povisili vodstvo. Lokomotiva je lijepo izašla u tranziciju i dobro prebrojavanje varaždinske obrane završilo je pogotkom. Poentirao je Fran Karačić s ruba šesnaesterca.

Mnoštvo prilika

U 48. minuti velika prigoda za Varaždince. Leon Benko se našao u prilici na pet metara, no vratar Ivo Grbić refleksno je obranio njegov pokušaj. U 56. minuti opasan je bio Ivan Posavec  s desetak metara, ali bio je to lak plijen za Grbića. Tri minute u Kolarić je odlično proigrao Dominik Glavinu, čiji je udarac opet odlično obranio vratar Grbić. U 78. minuti vratar Grbić opet brani nemoguće Ivanu Posavcu s desetak metara.

Mogli su Lokosi u prvoj minuti sudačke nadoknade do još jednog gola. Mario Budimir ukrao je loptu Marku Stolniku i proigrao Lirima Kastratija koji je loptu poslao nebo po oblake.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje