Povežite se s nama

Sport

Marko Rog za Regionalni: Izbornik Čačić zna kako zaustaviti Cristiana Ronalda

Objavljeno:

- dana

Ekskluzivno

Marko Rog odličnom partijom protiv Španjolske na sebe je skrenuo pažnju nogometnog svijeta. S njim smo se čuli prije susreta Hrvatska – Portugal i ekskluzivno nam je ispričao kakvu utakmicu očekuje protiv Portugalaca.

Rog, bivši igrač Varaždina, sadašnji Dinama, protiv Španjolske na terenu je proveo 81. minutu te je pretrčao 9,78 kilometara. Mladić iz Nedeljanca ostavio je odličan dojam, a mnogi su rekli kako je u džep stavio Barceloninog Andresa Iniestu.

– Prije utakmice imao sam malo tremu, no kada je počela utakmica opustio sam se i razmišljao samo o igri – rekao je Rog i dodao kako mu je bila velika čast igrati protiv takvih nogometnih veličina.

– Za mene je uopće velika stvar što sam na Euru, a igrati u tako važnoj utakmici, protiv takvih zvijezda, je ogromna stvar – istaknuo je Rog. S njim se nakon velike pobjede radovao i cijeli zeljarski kraj.

– Svi su zvali i čestitali. Zbilja su ponosni na mene, a i na cijelu našu reprezentaciju, kao i cijela zemlja – rekao nam je 20-godišnjak kojem slijedi utakmica protiv Portugala.

Ono što je ključno kako zaustaviti Cristiana Ronalda?

– Odgovor na to pitanje zna izbornik. Moramo igrati svoju igru, ne se zanositi i tada ćemo sigurno proći u četvrtfinale. Dalje je sve moguće – zaključio je Rog.

Izvor:
Foto: HNS – službene stranice

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje