Povežite se s nama

Život i društvo

“Šic na bic” okupio 300-ak biciklista, na biciklu i gradonačelnik Jenkač

Objavljeno:

- dana

11. NOVOMAROFSKA BICIKLIJADA

Tristotinjak rekreativaca i ljubitelja vožnje na biciklu i boravka u prirodi okupilo se jučer na novomarofskoj biciklijadi “Šic na bic“ koja se ove godine održala jedanaesti puta.

Biciklijada je startala u 10 sati, a prije nego je sjeo na bicikl i zaputio se u vožnju novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač je priznao kako je riječ o jednom prekrasnom događaju za koji je zaslužna udruga Mladi za Marof.

Rekreacija i zabava

– Zahvaljujem ovom prilikom organizatorima koji se inače svake godine potrude odabrati drugačiju, i prije svega zahtjevnu rutu. Pobrinuli smo se za sve sudionike da im osiguramo hranu i piće, a prije svega odlično druženje – rekao je novomarofski gradonačelnik.

U Železnici je za sve bicikliste u Ranchu Chivas bio organiziran ručak, ali i besplatno jahanje konja

Ruta ovogodišnje biciklijade, njen prvi dio, vodio je prema Madžarevu pa preko Bele i Margečana do Železnice gdje je za sve bicikliste u Ranchu Chivas bio organiziran ručak, ali i besplatno jahanje konja. Na povratku put je bicikliste vodio u Završje i Podevčevo te kroz Remetinec natrag u Novi Marof kamo se stiglo u poslijepodnevnim satima.

Inače, slogan ovogodišnje biciklijade, koji je osmišljen za što bolju motivaciju potencijalnih biciklista i biciklistica, bio je „Bic zajaši, brega se ne plaši!“. Da je slogan i organizacija uspjela potvrđuje veliki broj okupljenih.

“Šic na bic“ je tijekom posljednjih godina postala jedna od najpoznatijih rekreativnih biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koja godišnje okuplja više od 300 biciklista spremnih na četrdesetak kilometara uživanja na dva kotača diljem predivnog krajolika šire okolice Novog Marofa te okolnih gradova i općina.

Biciklijada je održana u organizaciji udruge mladih Mladi za Marof te uz potporu Grada Novog Marofa i Biciklističkog kluba Maraton Kreidler.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

FOTO Obrtnici pokazali svoje proizvode u Varaždinu na 18. Obrtničkom uličnom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varaždinci i njihovi gosti danas su, 21. rujna, na Franjevačkom trgu mogli su razgledati 18. Obrtnički ulični sajam.

Na Obrtničkom sajmu posjetitelji su dobili priliku vidjeti i dvadesetak oldtimer automobila u vlasništvu članova Oldtimer kluba Međimurje iz Čakovca, a za dobru atmosferu na obrtničkom sajmu pobrinuo se Tamburaški sastav Taliri.

Svoje proizvode predstavilo je oko 20 obrtnika.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinskim placom širio se zamamni miris kotlovine, a prihod ide u humanitarne svrhe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Dani varaždinskog placa počeli su u petak, 20. rujna, uz PLAC TANC, a nastavljeni su i danas u odličnom raspoloženju.

Kuhanje kotlovine mnogima je omiljeno pa ne čudi odličan odaziv ekipa na ovogodišnji Kotlovina Fest. Svaki kuhar imao je svoje tajne, a sav prihod ide u humanitarne svrhe – za nabavku kombi vozila Društva osoba s invaliditetom Varaždin.

Za subotnju zabavu zaduženi su TS Sedef i CTK Varaždin, a najmlađe su se zabavljali u Dječjem kutku s besplatnom radionicom “Od placa do faca”.

Šteta što fototografije ne mogu prenijeti miris kotlovina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje