Povežite se s nama

Međimurje

Stožer civilne zaštite MŽ: pred nama su teški i zahtjevni dani, držite se mjera i uputa!

Objavljeno:

- dana

U Međimurju su i dalje dvije osobe zaražene koronavirusom, pri čemu je prvozaraženi blizu ozdravljenja, rekao je na konferenciji za novinare danas načelnik Stožera civilne zaštite MŽ Josip Grivec.

– Što se tiče situacije, Hrvatska se dosta dobro drži u odnosu na druge zemlje, no opet apeliram da se svi zajedno držimo dovedenih mjera. Dobili smo informacije da se u vikendicama kod Drave u Kuršancu organiziraju druženja: molimo građane da to ne rade! – rekao je Grivec i dodao da će uslijediti provjere.

– Od posljednje konferencije obavljeno je devet testiranja, osam testiranja plus jedno retestiranje: osam je testiranja negativno. Prvozaraženi je testiran u četvrtak te je taj test bio negativan, no jučerašnji test ispao je pozitivan. Pacijent je stabilno. Tijekom današnjega dana obavit će se još nekoliko testiranja. Epidemiološka situacija u Međimurju je povoljna. Policijska uprava međimurska ovih dana provodi pojačani nadzor i kontrolu osoba koje su u samoizolaciji. Pozivam sve da to poštuju, budući da su kazne velike. Molim sve da prate web stranice Međimurske županije i naših zdravstvenih ustanova.

Današnju konferenciju želim iskoristiti kako bih poslao poruku vlasnicima domova za starije i nemoćne. U ovo vrijeme biti vlasnikom takve ustanove to nije nimalo lako: pozivam sve vlasnike da se osiguraju telefonske linije i druge tehnologije za komunikaciju korisnika domova i njihovih obitelji te da se omogući češće i duže telefoniranje. Dobro bi bilo starijima omogućiti i vizualni kontakt. Zahvaljujem svima na strpljivosti i na trudu svima koji se skrbe o starijima! Dajem podršku i našim magistrama te magistrima u ljekarnama, kao i sustavu zdravstvene njege u kući: patronažnim sestrama, palijativnim timovima i fizioterapeutima – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

U ovome trenutku na terenu je aktivno 25 volontera Crvenoga križa, dok je 41 volonter u pripravnosti, dodao je.

– Epidemiološka služba prati sve ljude koji su u samoizolaciji. Testovi se provode kad se razviju simptomi. Na Odjelu infektologije trenutno imamo dva bolesnika. Oboljelog se proglašava zdravim tek kad dvaput zaredom testovi ispadnu negativni – objasnila je infektologinja Tanja Potočnik-Hunjadi, dr. med., iz ŽB Čakovec.

– Sretni smo što u ovome trenutku u ŽB Čakovec nemamo prodor COVID-a 19, to jest, što virus nije ušao u zdravstveni sustav. Prvooboljeli je dobrog općeg stanja, dok je drugooboljeli bolje, što nas veseli – rekao je ravnatelj ŽB Čakovec, doc. dr. sc. Tomislav Novinščak, dr. med.

Osnovani su timovi stručnjaka za neke kronične bolesnike (dijabetičare, endokrine bolesti, dermatološke bolesti), a to će se uskoro učiniti i za onkološke, kardiološke, nefrološke te pedijatrijske bolesnike, najavio je Novinščak.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje