Povežite se s nama

Sport

Samir Toplak: Mi smo najviše hendikepirani time što će se igrati bez gledatelja

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina, nakon što su individualno trenirali kod kuće, u ponedjeljak, 4. svibnja, počeli su s treninzima u grupama na stadionu Varteksa.

U međuvremenu, nakon sastanka državnog tajnika Središnjega državnog ureda za šport Tomislava Družaka s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta.

Mjere popuštanja tiču se trenažnih procesa na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Odluka

Izvršni odbor HNS-a promijenio je tako svoju odluku od 7. travnja te odlučio da će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskoga kupa, dok bi se tjedan dana kasnije, 6. lipnja, nastavilo natjecanje u 1. HNL.

Druga HNL i treće lige te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

– Ne može netko u 19 kola biti prvak u 2. HNL. S druge strane, mi ćemo trošiti svoj novac i ostale resurse te će još netko od momčadi ispasti iz Lige. Neka se donese odluka da nitko onda ne ispada iz Lige jer to je sada na rubu regularnosti – revoltiran je Samir Toplak, trener Varaždina.

Sve utakmice bile bi odigrane bez prisutnosti gledatelja. Finale Hrvatskoga kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

– Mi smo tu najviše hendikepirani. U borbi za ostanak očekivali smo veliku podršku publike na domaćim utakmicama, no bez obzira na sve okolnosti, bit ćemo spremni za nastavak sezone – dodao je Toplak.

Iščekivanje

Njegovi igrači napokon mogu trenirati kao momčad, a dogovorene su već dvije prijateljske utakmice. Naime, 23. svibnja igrat će protiv Lokomotive, a 30. svibnja protiv Gorice.

Priključio im se i Dario Jertec, koji se vratio iz australskog prvoligaša Western Uniteda.

– Vidjet ćemo kakvu će formu uhvatiti Dario. Sigurno ćemo imati veliku korist od njega, no ne smijemo ga opet, s druge strane, nepotrebno potrošiti – zaključio je Toplak.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje