Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Kerekeši revoltirani potporom koju su dobili od Županije pa za taj novac kupili maske i podijelili ih

Objavljeno:

- dana

Kerekesh Teatar danas je u 11 sati na Korzu održao performans pod nazivom “Mi vrijedimo 3000 kn? – darujemo vam zaštitne maske”.

Naime, vodstvo Kerekesh Teatra nezadovoljno je što su za vrlo posjećeni “Tjedan smijeha” koji organiziraju od Varaždinske županije dobili samo 3000 kuna. Revoltirani tako malom potporom za taj su iznos kupili maske i dezinficijens koji su građanima podijelili ispred zgrade FOI-a.

To su napravili odjeveni u likove iz predstava svoje družine.

Varaždinska županija kroz natječaj redovito dodjeljuje potpore brojnim udrugama na svom području, na temelju programa koji su poslali. Na temelju navedenog novac je dodijeljen i Kerekesh Teatru.

– U iznosu 3000 kuna smo danas podijelili 80 maski. To je iznos koji smo dobili za 64 predstave u 16 gradova i županija. Taj novac jako brzo ode, pogotovo kada imate festival čiji su bruto troškovi preko 800.000 kuna. Nadam se da će u Varaždinsku županiju doći neka nova struktura koja će nas više prepoznati. Drago mi je da sredstva dobiju svi, ali ne delamo svi jednako i ne promoviramo županiju svi jednako puno. Možda oni zaboravljaju, ali mi smo iz Varaždinske županije, moji suradnici su iz Ilije i Presečnog, a ja sam iz Varaždina – rekao je Jan Kerekeš, glumac i umjetnički voditelj Kerekesh Teatra.

Najavio je da se više neće javljati na natječaj Varaždinske županije te dodao da su ranije dobivali između 10.000 i 20.000 kuna, a posljednje dvije godine po 3000 kuna.

– Mi radimo više programa u više općina i gradova, a dobijemo manji iznos tak da tu nešto smrdi. Objašnjenje bi bilo političko, a mi smo potpuno apolitični. Nas zanima samo da netko cijeni naš rad, pogotovo u ova teška vremena – objasnio je Kerekeš.

Dodao je da kazalište ima premijeru predstave Ringišpil, u subotu, 11. srpnja, u dvorištu palače Sermage, ali nju će moći pogledati samo 120 gledatelja.

– U proteklih tjedna dana smo prošli cijelu Hrvatsku. Moram reći da su varaždinske mjere najrigoroznije. Zato će premijere u biti zatvorene kod nas jer više od 1000 ljudi želi doći. Nadam se da ćemo se u većem broju vidjeti na Špancirfestu – završio je Jan Kerekeš.

Kerekesh Teatar došli su podržati i neki načelnici, uglavnom iz redova SDP-a.

 

Foto i video

FOTO Varaždinci na Korzu uživali u gastronomiji, pjesmi i plesu nacionalnih manjina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježili su Dan kulturne raznolikosti.

Na Korzu se moglo uživati u kulturno umjetničkom programu koji su pripremile nacionalne manjine kao i u njihovoj gastro ponudi. Predstavike su se albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalne manjina, te predstavnici Nepala i Ukrajine.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji.

– Već godinama održavamo ovu lijepu akciju, u kojoj nam je cilj okupiti cijele obitelji koje će provesti nekoliko lijepih sati u kretanju u prirodi. Vrijeme nas i danas počastilo, nije prevruće, a uz obalu starog toga rijeke Drave boravit ćemo u hladu. Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju, od djelatnika Osnovne škola Sračinec i Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec, obitelji Krobot pored čije kućice smo se zaustavili, do naših vrijednih vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i policije koja je osiguravala ovu biciklijadu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su otplesali jedan kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje su se sudionici mogli okrijepiti i družiti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje