Povežite se s nama

Sport

Nikola Valjak postigao 200 golova i rekao konačno “zbogom” voljenoj Podravini

Objavljeno:

- dana

– Dosta je bilo – kratko je napisao na društvenim mrežama nogometaš Nikola Valjak pored fotografije istupnice iz NK Podravina.

Naime, Valjak, koji je napunio 33 godine, nakon gotovo 13 sezona rekao je konačno “zbogom” dresu ludbreškoga nogometnog trećeligaša.

– Iskreno, već me nekako prošla volja za nogometom. Jednostavno, zbog obiteljskih i poslovnih obveza odlučio sam otići – objašnjava nam popularni Meho, koji je godinama bio jedan od najboljih igrača Podravine i svoje najbolje igračke godine dao je upravo plavom dresu.

Uspjesi

S Ludbrežanima je osvajao Četvrtu HNL, a najveći uspjeh Valjak i Podravina postigli su u sezoni 2010./2011., kada su uvjerljivo osvojili 3. HNL Istok. Momčad koju je vodio Stjepan Sudec skupila je čak 70 bodova uz gol-razliku 78:37.

– Bila je to izvrsna skupina pojedinaca, ali i momčad prije svega. Tada smo bili nepobjedivi i stvarno se s ponosom sjećam tog vremena. Šteta što financijske prilike u Klubu nisu dozvoljavale da se uključimo u 2. HNL – dodao je Valjak.

Posebno mjesto u njegovu sjećanju ima utakmica osmine finala Hrvatskoga kupa u sezoni 2013./2014., u kojoj su Ludbrežani izgubili od Rijeke s 3:1.

– Utakmica je odigrana u prelijepoj atmosferi pred 1500 gledatelja, a mi smo dobro namučili moćnu Kekovu Rijeku – dodao je Valjak, koji je za Podravinu u karijeri postigao više od 200 golova.

– Uh, bilo je lijepih golova, sigurno jedan od najljepših je onaj postignut Međimurju kada sam nabačenu loptu sa strane volejom spremio u mrežu, nešto u stilu Marca Van Bastena. Imate na YouTubeu – smije se Valjak, koji je nogometnu karijeru započeo u Podravini, bio je u Šukerovoj akademiji, a i u mlađim uzrasnim kategorijama Varteksa, Međimurja, Podravine i Slaven Belupa.

S nogometašima Koprivnice igrao je 2. HNL, a u Podravinu je stigao kao 19-godišnjak. Od tada pa do danas bio je vjeran Podravini, osim jedne polusezone koju je proveo u austrijskom petoligašu Mischendorfu.

Problem

– Mijenjali su se igrači, treneri, a ja sam uvijek bio tu. U posljednje vrijeme situacija u Podravini je daleko od idealne. Uz financijske probleme, prisutni su problemi s igračkim kadrom – dodao je Valjak.

Inače, Podravina je sezonu 3. HNL Sjever, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, završila na pretposljednjem mjestu Lige.

– Nekad su okosnicu ekipe činili domaći igrači, a sada je Klub trebao posuđivati igrače Varaždina da bi popunio kadar – dodao je Valjak, koji radi u jednoj ludbreškoj tvrtki za proizvodnju uređaja za ugostiteljstvo.

Zaposlenik te tvrtke je već 13 godina i ne žali što nije ostvario iskorak u svojoj nogometnoj karijeri.

– Bilo je raznih ponuda kad sam bio mlađi, ali jednostavno nisam želio riskirati. Zadovoljan sam postignutim. Sigurno ovo nije kraj moje amaterske karijere, “loptat” ću se u jednom od niželigaških klubova u Varaždinskoj županiji – zaključio je Valjak.

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje