Povežite se s nama

Sport

Dosadašnji mladi stoper Varaždina Ivan Težački otišao u Dinamo!

Objavljeno:

- dana

Dosadašnji mladi stoper Varaždina, 18-godišnji Ivan Težački novi je igrač GNK Dinamo.

– Vrlo sam sretan. Ovo je ostvarenje mojih snova. U početku sam bio vrlo iznenađen, no velika je čast biti u tako velikom klubu kao što je Dinamo – rekao nam je Ivan Težački.

Riječ je o perspektivnom stoperu koji je bio nezamjenjiva karika u juniorskoj momčadi Miljenka Mumleka koja je završila na petom mjestu 1. HNL za juniore. Ovih dana priključio se juniorskoj momčadi Dinama koju vodi Andrej Mioković.

– Preselio sam u Zagreb, započeo s treninzima i trenutno se adaptiram na njihov režim rada. Naravno da je san jednog dana stići do seniorske momčadi Dinama, no svjestan sam da je za to potrebno mnogo truda i rada – istaknuo je Težački koji je kao petogodišnjak nogomet započeo igrati u varaždinskoj Slobodi, a ubrzo se stigao u NK Varaždin.

– Zahvaljujem se svima u varaždinskom klubu, naročito trenerima koji su me svaki na svoj način „oblikovali“ – zaključio je Težački koje su igrači uzori braniči Sergio Ramos iz Real Madrida i Virgil van Dijk iz Liverpoola.

Sport

Vlado Vlašić novi je predsjednik Nogometnog kluba Zelengaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekadašnji direktor Varkoma Vlado Vlašić novi je predsjednik Nogometnog kluba Zelengaj.

Odlučeno je tako jednoglasnom odlukom na izvanrednoj izbornoj Skupštini koja je održana u ponedjeljak, 1. srpnja.

Uz promjenu na samom čelu kluba do promjene dolazi i na mjestu potpredsjednika te tajnika pa će tako novi potpredsjednik biti Željko Vitez, dok se na mjesto tajnika vraća Hrvoje Vrbanić.

– Zahvaljujemo dečkima što su odlučili prihvatiti ovaj nezahvalan zadatak i tako u ovim jednako nezahvalnim vremenima ugraditi jedan dio sebe u povijest kluba i naše male ali homogene zajednice. Također se zahvaljujemo i našem dosadašnjem predsjedniku Nerminu Ešpiću na svemu što je učinio za naš klub i ovim putem mu želimo sve najbolje kako na privatnom tako i na poslovnom planu – ističu iz NK Zelengaj.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Suze Dražena Beseka na predstavljanju: Varteks je brend, a živjeti u Varaždinu privilegija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Dražen Besek, novi je trener Varteksa. Predstavljen je u utorak, 2. srpnja u klupskim prostorijama u Hrašćici.

– Zvali su me nonstop i lomili te na kraju sam osobno prelomio i došao. Nije dobro kad emocije govore. Stigao sam pokušati ostvariti sva očekivanja Varteksa. Entuzijazam uvijek postoji, no čeka nas mnogo odricanja i puno, puno rada – istaknuo je kroz suze Dražen Besek, novi trener Nogometnog kluba Varteks.

No, kako su čovjeka koji je imao mnogo unosnije ponude iz inozemstva uspjeli nagovoriti da dođe u četvrti rang hrvatskog nogometa?

– Za mene je privilegija živjeti u Varaždinu, a Varteks je za mene brend – ponovno su Beseku krenule suze na oči te je objasnio zašto se odlučio za nešto skromniji nogometni angažman.

– Već godinu dana sam bez posla. Uvijek je bilo kontakata i razgovora. Isključivo sam tražio angažman u inozemstvu. Razina natjecanja za mene nije presudna, već ljudi i okolina. Teško mi je povrijediti te ljude u Varteksu. Sada su me slomili jer su mi dali opcije i ja sam pristao. Ovdje ne dolazim kratkoročno, već dugoročno – ističe Besek koji je vodio brojne klubove počevši od nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, Čakovca, Drave iz Ptuja, Slaven Belupa, Osijeka i Zagreba. Uspio je ono što rijetko kojem Hrvatu uspje – osvojiti srca Kineza.

Posljednji angažman, koji je bio vrlo kratak imao je u marokanskom Maghreb de Fèsu.

No, koliko će njemu kao treneru biti teško spustiti na nešto niži nivo?

– To je i za mene jedan veliki izazov, jer nikad nisam radio na tom nivou. Ako ću se previše morati spuštati onda će to biti problem. Svjestan sam da ću morati sniziti kriterije i zahtjeve, ali i dalje ću inzistirati na disciplini u trenažnom procesu i nikad ni jedan igrač neće biti ispred kluba. Postoji hijerarhija autoriteta, jer ovo nije individualan sport – dodao je Besek kojem će pomoćnici biti Marko Trojak, koji je ujedno i voditelj Škole nogometa, te Romano Nježić.

– Velika je čast što ćemo asistirati takvom treneru, ali prije svega čovjeku iznimnih kvaliteta. Mene je baš on kao juniora uveo u seniorski sastav tadašnjeg Varteksa i pokazao mi kako surovi profesionalizam funkcionira – rekao je Marko Trojak.

Iz kluba su zasad otišli Mrmić, Stojko, Dolovski, Kos i Vlah, a pripreme za novu sezonu uskoro kreću.

– Čeka nas puno posla. Začas krećemo s pripremama i vjerujem da ćemo napraviti dobru selekciju. Stvorit ćemo ekipu koja će se znati potući na terenu. Što se tiče ciljeva, to je napraviti iskorak s obzirom na prošlu sezonu, odnosno boriti se za 1. mjestu – zaključio je Besek koji je najviše vremena u Kini proveo u Shangai Shenhuei. Bio je pomoćnik, glavni trener, a na koncu savjetnik. Također, vodio je i kinesku U-23 reprezentaciju te Hunan Billows, Wuhan Zall i Tianjin Songjiang.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje