Povežite se s nama

Sport

Hajduk i Dejan Špicer slavili u Jalžabetu

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog Kupa u Jalžabetu je član Međužupanijske nogometne lige ČK-VŽ izgubio od splitskog Hajduka primivši šest golova.

U prvi dvadeset minuta utakmice Hajduk se postavio kao favorit nakon vratnice Ćosića u 2. minuti golovima Bašića i Hamze u 18. i 20. minuti osigurali uvjerljivo vodstvo.  Bašić je sa ruba šesnaesterca poslao loptu od grede u gol, a Hamza je s iste udaljenosti vrlo precizno niskom loptom pogodio „malu mrežicu“.

U 36. minuti domaći trener Lacko radi prvu izmenu i ulazi Dine Pompera umjestoi Robera Horvatića. Međutim, i dalje se igra na polovici Jalžabeta, a domaći igrači vrlo rijetko prelaze centar terena. Do kraja poluvremena domaći ima dvije, tri kontre ali ne uspijevaju doći do šesnaesterca. U 43. minuti Hajduk ima veliku šansu ali Matelić prošuje gol s detak metara. U 44. minuti uzvraća Jalzabet preko Dubravka Cara koji puca pokraj gola. Car je jedan od najboljih igrača Jalžabeta a u prošlom kolu međužupanijske lige ČK-VŽ bio je u momčadi kola. Do kraja poluvremena bez većih prigoda uz posjed lopta od 80 posto za Splićane.

Drugi dio utakmice počeo je s bombom navijača Hajduka, ali dim se ubrzo razišao te su navijači Hajduka ponovo vidjeli teren. U 50. minuti treći gol za Hajduk postiže Fran Tudor nakon što je Futasc s 25 metara uputio oštar udarac a domaći vratar Špicer odbio loptu na glavu Tudoru. Domaći ponovo imaju vrlo malo napada i traju ne više od pet sekundi a u obrani stajao je Hajduka neprelazni Šimir Lorenzo.  U56. minuti počinje Hajduk sa izmjenama ušao Marko Pejić a izašao Josip Kvesić.  U istoj minuti domaći Marko Levatić zaradio je žuti karton zbog usputnog udaranja Hamze. Jalžabet pet minuta kasnije, također radi izmjenu izlazi Davor Amanović a ušao je Zvonimir Kožulj. Od 65. minute u prvi plan utakmice došao je golman Jalžaneta Špicer. Počelo je odličnom oranom Futascu koji je naciljao volejem u spoj stative i vratnice. U 66. minuti izmjena u Hajduku ulazi Ante Erceg a izašao je Ivan Mastelić. U 68. minuti slobodan udarac za Jakžabet sa 25 metara i Pomper oštro puca ali u Hajdukovog vratara. Nakon, toga kontanapad Hajduka i Futacs zabija četvrti gol za Splićane. Nakon toga slijedi serija prilika Hajduka a Špicer odlično brani tri udarca i nakon toga Tudoru jedan na jedan. U 77. minuti Špicer ponovo odlično brtani ovaj puta Ercegu sa pet metara. U 78. Mislav Sakač izlazi iz igre a ulaz Petar Tenčič. U 81. minuti Erceg sa 16 metara odlično puca a Špicer ponovo dobiva pljesak gledatelja. Koncebtracija domaćih igrača već je prilično niska i u 87. minuti Fran Tudor postiže šesti gol za Hajduk na dodavanje Futasca. U 90. minuti prvi korner za Jalžabet, podatak koji dovoljno govori  o dominaciji gostiju. U kantranapadu Hajduka ponovo kao pobjednik izlazi Špicer, kojem sada plješću i navijaći Splićana. U sudačkoj nadoknadi Futasc postiže za konačnih 0:6, nakon poigravanja domaćih igrača u šesnaestercu.

Na kraju svi su bili zadovoljni, Hajduk je ostvario unaprijed upisanu pobjedu, domaći su imali prigodu igrati s jednim od najjačih ekipa HNL-a, gledatelji su vidjeli šest golova a Dejan Špicer, zaposlenik pošte možda pronađe profesionalni angažman nakon što je imao dvadesetak obrana u ovom susretu.   

Na kraju je statistika od 30 udaraca na gol Jalžabeta uz samo tri prema golu Hajduka još jedan pokazatelj o premoći gostiju. Utakmicu je na kraju bila vrlo korektna uz 8 prekršaja domaćih i 9 gostiju.

Jalžabet – Hajduk 0-6 (Bašić 18′, Hamza 20′, Tudor 50′, 87′, Futacs 68′, 90+2′)

Jalžabet: Špicer – Levatić, Žugec, Dušak, Friščić – R. Horvatić (od 43. D.Pomper), N.Pomper, Hruško, Car, Sakač (od 78. Tenčić) – Amanović (od 61. Šamarija).

Hajduk: Grbić – Juranović, Šimić, Ćosić, Kvesić (od 56. Pejić) – Vojković, T.Bašić, Barry (od 62. Kožulj), Tudor – Mastelić(0d 66.Erceg), Futacs.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje