Povežite se s nama

Sport

FOTO Održan atraktivni Mobilisis trofej grada Varaždina 2016

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

Ljubitelji sportskog plesam mogli su uživati u Školsko sportskoj dvorani Varaždin u Graberju gdje se održao Mobilisis trofej grada Varaždina 2016 – Mobilisis Trophy of Varazdin 2016, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. 

Natjecanje su organizirali Sportski plesni klub Valcer Varaždin, Plesni klub Takt Varaždin i Hrvatski sportski plesni savez. Generalni pokrovitelj natjecanja je tvrtka Mobilisis, a pokrovitelj je Grad Varaždin.

Na Mobilisis trofeju grada Varaždina nastupilo je preko 250 plesača i to u natjecanjima pilot projekta Hrvatskog sportskog plesnog saveza zatim u natjecanjima turnira za osvajanje Mobilisis trofeja grada Varaždina te u show programu plesnih klubova Valcer i Takt u kojima su predstavili članovi sportskih plesnih škola. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 23 plesna kluba.

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Pilot projekt Hrvatskog sportskog plesnog saveza kojim se natjecanje u sportskom  ples čini dostupnim pojedincima i grupama započeo je u ranim popodnevnim satima nakon čega su uslijedila kvalifikacijska natjecanja na Mobilisis trofeju grada Varaždina 2016 dok su u večernjem dijelu nastupili najbolji parovi u kategorijama mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži i odraslih.

Svečano otvorenje večernjeg dijela natjecanja započelo je sa defileom svih plesnih parova nakon čega se svim prisutnima u ispunjenoj sportskoj dvorani u Graberju obratio predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza gospodin Božidar Čavala te se gradu Varaždinu zahvalio na gostoprimstvu i podršci natjecanju. Gradonačelnik grada Varaždina gospodin Goran Habuš službeno je otvorio Mobilisis trofej grada Varaždina te pohvalio dobru suradnju plesnih klubova Valcer i Takt te im čestitao na odličnoj organizaciji natjecanja. Varaždinska publika je osim u natjecateljskom dijelu programa uživala i u show programu plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt.

 Plesni klub Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji mladeži D1 Dominik Biškup i Paula Čavlek osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te brončanu u standardnim plesovima. U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su brončanu medalju u u latinsko-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima.  Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u standardnim plesovima osvojivši 5. mjesto te u latinsko-američkim plesovima gdje im je medalja izmakla za dlaku osvajanjem 4. mjesta. U najvišoj A kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić te su osvojili Mobilsis trofej grada Varaždina u standardnim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u latinsko-američkim plesovima u kojima su osvojili srebrnu  medalju.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji starije mladeži Teo Ciprić i Zina Miočić Lisjak te su u kategoriji D3 osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima. Dino Perčić i Leda Ručević osvojili su u kategoriji odraslih D2 zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Mobilisis trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

U kategoriji mladeži u obje discipline Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba.

U kategoriji starije mladeži u obje discipline najbolji su bili Balint Temesvari i Paula Hude  iz SPK Harmony iz Zagreba.

U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih u disciplini standardnih plesova Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su članovi kluba domaćina Bruno Gale i Lora Lonić iz PK Takt iz Varaždina dok su u latinsko-američkim plesovima najbolji bili i osvojili trofej Vedran Sraga i Anja Topolovec iz SPK Varaždin.

 

Izvor: Foto:

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 8670 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL-a ugostili su zagrebački Dinamo. Susret pred 8670 gledatelja završio je 1:0 za zagrebački sastav.

Oba trenera započela su u formacijama 3-5-2. Varaždin, koji inače gotovo uvijek započinje susret u 4-2-3-1, zrcalio je formaciju prema Dinamu. Započeli su Zelenika na golu, u zadnjoj liniji Ba, Jelenić i Nekić, na bokovima desno Vukčević, lijevo Boršić, u sredini Lusavec, Postonjski i Mitrovski, a u napadu Dabro i Drožđek.

To se pokazalo uspješnim do drugog dijela prvog dijela. Nisu Varaždinci mnogo dali gostima do tada. Disciplinirano su stajali iza lopte i sve zatvarali.

No, u 29. onda je Petković prodao tunel varaždinskim braničima i počela je opća opsada gola Olivera Zelenike. Najbliže pogotku bio je Sučić u 29. minuti kada je Zelenika odlično nogom skinuo njegov pokušaj, a isti igrač u 32. pogodio je stativu.

Nije ni Varaždin bio bez prilika. Onu najbolju imali su u 36. minuti. U njoj se našao Mitrovski koji je matirao Nevistića, no s crte je izbio Theophile Catherine. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U prvoj minuti drugog dijela Dinamo je poveo. Vidović se izbacio na 20 metara i prekrasno pogodio u suprotni kut.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio kontrolirati igru. Priliku za povećanje gosti su imali u 74. minuti kad je obrana Varaždina zaboravila na Petkovića, no njegov udarac glavom je odlično obranio Zelenika. Minutu kasnije Brodić, bivši igrač Varaždina, zaobišao je Zeleniku, ali Jelenić je izbio s gol crte.

U 79. minuti Baturina je odlično izbacio u šansu Sučića koji je krenuo na Zeleniku. Ipak, otišao je preširoko od gola i varaždinska obrana otklonila je opasnost.

Mogao je Varaždin zapapriti Dinamu u 86. minuti. Pobjegao je varaždinski napadač Dabro Modroj obrani, zaobišao Nevistića, ali pogodio je vanjski dio mreže. U 90. minuti mogao je Ademi glavom povećati gostujuće vodstvo. Ipak otišlo je pored gola.

Završilo je minimalnim slavljem gostiju.

Nastavite čitati

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje