Povežite se s nama

Crna kronika

Alkoholnog rekordera tijekom vikenda policija ulovila u Trnovcu, a bio je na biciklu

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 77 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 229 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.86 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 105 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača – kažu iz policije.

Također, u subotu i nedjelju od 20 do 4 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 134 vozača kojom prilikom je utvrđeno 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja alkotestiranja i 21 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 29 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i tri vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača bicikla starosti 36 godina, a iznosi 2.86 g/kg. Isti je zatečen dana 10. listopada 2020. godine u 23.20 sati u Trnovcu. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje