Povežite se s nama

Crna kronika

Maloljetnik (17) pobjegao sa suda, razbio staklo na zgradi, a ulovili su ga tek interventni policajci

Objavljeno:

- dana

Jučer, 14. listopada, oko 15 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu u zgradi Županijskog suda u Varaždinu mladić starosti 17 godina je nakon izricanja odgojne mjere od strane suca za mladež, dao se u bijeg iz prostorija suda pri čemu su ga pokušali spriječiti pravosudni policijski službenici koji su obavljali službu osiguranja kod ulaza u zgradu suda.

Pri tome se 17-godišnjak oglušio na njihove zapovjedi da stane, te je odgurnuo pravosudne policajce i istrgnuo im se iz zahvata, nakon čega je u namjeri bijega udario i razbio staklo na ulaznim vratima i prošao kroz otvor, te pobjegao u smjeru Trakošćanske ulice, javlja PU varaždinska.

U Trakošćanskoj ulici 17-godišnjaka sustigli su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i nad njim su uporabili sredstva prisile i priveli ga u prostorije Policijske postaje Varaždin na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisile prema službenim osobama.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje