Povežite se s nama

Crna kronika

Autoprijevoznik zagrebačkoj tvrtki prodao autobus s milijun kilometara “viška”

Objavljeno:

- dana

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, vezano uz podnesenu kaznenu prijavu trgovačkog društva s područja Grada Zagreba, provedeno je kriminalističko istraživanje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da je 38-godišnjak s područja Općine Sveti Martin na Muri počinio spomenuto kazneno djelo. Ujedno, kaznena odgovornost utvrđena je i za trgovačko društvo sa sjedištem na području Općine Sveti Martin na Muri.

Sumnja se da je osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva registriranog za prijevoz, trgovinu i usluge početkom 2016. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prilikom prodaje autobusa marke „Mercedes“, proizvedenog 2007. godine, trgovačkom društvu s područja Grada Zagreba, iskoristivši činjenicu da brojčanik kilometara prikazuje samo šest znamenki, nije prikazivao stvarno prijeđenu kilometražu. Lažno prikazavši prijeđenu kilometražu doveo je kupca u zabludu, koji je smatrajući da je cijena realna za prijeđenu kilometražu i godište proizvodnje autobusa, pristao na kupovinu te uplatio iznos nešto veći od milijun kuna putem financijskog leasinga na račun trgovačkog društva u kojem je osumnjičeni odgovorna osoba.

Budući da su se ubrzo nakon kupovine počeli događati kvarovi na autobusu, koji nisu svojstveni prikazanoj prijeđenoj kilometraži te su trgovačkom društvu s područja Grada Zagreba stvarali dodatne neplanirane troškove, utvrđeno je da je autobus u stvarnosti prešao puno više kilometara od prikazanih tijekom kupoprodaje.

Na opisani način osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo s područja grada Zagreba za iznos nešto veći od milijun kuna te time pribavio protupravnu imovinsku za trgovačko društvo s područja Općine Sveti Martin na Muri. Protiv osumnjičenika te trgovačkog društva s područja Općine Sveti Martin na Muri podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje