Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Obiteljima s petero i više djece već tradicionalno podijeljeni božićni paketi

Objavljeno:

- dana

Podjela tradicionalnih božićnih paketa višečlanim obiteljima u organizaciji Caritasa Varaždinske biskupije započela je u utorak, 15. prosinca.

Zbog epidemioloških mjera, ove godine nije bilo moguće u sigurnim uvjetima održati tradicionalni zimski susret vodstva Caritasa Varaždinske biskupije s obiteljima petero i više djece. Obitelji su, stoga, obiteljski paket podigle od 15. do 17. prosinca u Caritasovom Centru na Banfici, navode iz Varaždinske biskupije.

Usprkos nešto zahtjevnijoj i izazovnijoj godini koja je na izmaku, Caritas je, uz pomoć donatora, volontera i ljudi dobre volje, učinio sve da mnogobrojnim obiteljima uljepša božićne i novogodišnje blagdane. Tako su za ukupno 103 obitelji pripremljeni paketi u vrijednosti od oko 1.700 kuna koji su se sastojali od dječjih igračaka, prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština.

Dodajmo da se i ove godine u priču darivanja i pomaganja višečlanih obitelji uključio trgovački lanac Lidl Hrvatska donacijom proizvoda u vrijednosti 100.000 kuna za pomoć obitelji iz 15 nad/biskupija diljem Hrvatske.

Riječ je o akciji u okviru Caritasovog tradicionalnog nacionalnog programa pomoći „Za tisuću radosti“. Caritas Varaždinske biskupije dobio je, tako, u sklopu ove akcije donaciju vrijednu oko šest tisuća kuna u koju su uključeni prehrambeni artikli (brašno, riža, tjestenina, šećer, ulje, sol, mlijeko, konzervirani proizvodi, čokolada, keksi, …), te higijenske potrepštine (deterdžent, sapun, toaletni papir, itd).

U darivanje Caritasa Varaždinske biskupije uključila se i tvrtka Alca Zagreb donacijom proizvoda i opreme za higijenu i za čišćenje.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje