Povežite se s nama

Crna kronika

Sjedio na trčku i našao TNT

Objavljeno:

- dana

BOMBE I EKSPLOZIV U DRAŠKOVIĆIMA

– Išao sam na pauzu, malo protegnuti noge do šume. Sjeo sam na jedan trčak, malo nešto slikao s mobitelom kad sam ugledao ispod lišća nešto čudno. To su bile te bombe. Kako sam to rekao u selu, vjerojatno je da su oni pozvali policiju – ispričao nam je Stjepan Bukvić iz Draškovića kako je otkrio bombe i eksploziv.

Varaždinska policija javila je kako su u ponedjeljak u Draškovićima mještani pronašli dvije bombe i eksploziv, a policija ih na mjestu uništila. O pronalasku oružja pričalo je i selo.

– Čuo sam da je to nađeno u šumi u koju se rijetko zalazi. U blizini je i kuća u kojoj već nekoliko desetljeća nitko ne živi pa me ne čudi da je sve tek sada pronađeno – pojasnio nam je i općinski vijećnik Zdravko Trglačnik.

Najvjerojatnije se radi o oružju zaostalom iz Drugog svjetskog rata jer su nađene bombe bile hrđave.

Inače, tijekom prošlog tjedna varaždinska policija u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“ od građana je prikupiladvije poluautomatske i jednu automatsku pušku, prigušivač za  pušku, pištolj, te oko1 500 komada streljiva.

Izvor:
Foto: PU varaždinska

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje