Povežite se s nama

Sport

Đolonga: Svaku utakmicu, pa i protiv najboljih, odbojkaši Kitroa idu na pobjedu

Objavljeno:

- dana

Nakon nešto malo više od mjesec dana, odbojkaši Kitra Varaždin vraćaju se u natjecateljsko sedlo. U tih mjesec dana varaždinski odbojkaši su se dobro pripremili za nastavak Superlige.

Nakon 10 odigranih susreta prvog dijela drže 5. mjesto, s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Split, dok im trećeplasirani odbojkaši Kaštela bježe samo za bod.

Ambicije

– Prošle sezone smo završili šesti, pa je peto mjesto upravo naš cilj. Naravno da je naša ambicija ugurati se i među četiri najbolje momčadi. Ostale mala žal što smo ispustili pobjedu protiv Splita i Centrometala nakon što smo u oba susreta osvojili prva dva seta, no neke neizvjesne utakmice su se okrenule na našu stranu, pa moramo biti zadovoljni – naglasio je Ivica Đolonga, trener odbojkaša Kitra Varaždin.

Dodao je da nije lako držati pravilan ritam treninga s obzirom na pandemiju koronavirusa.

– Nije lako zbog bolesti i izolacija, ali sve je u našim rukama u nastavku sezone – istaknuo je Đolonga.

S obzirom na visoke ambicije, njegova momčad se nada pobjedi protiv svake momčadi Superlige.

– Idemo na pobjedu protiv svih ekipa iz srednjeg i donjeg dijela ljestvice, ali i protiv vodećeg trojca ne idemo sa spuštenom bijelom zastavom – dodao je Đolonga, koji je ponosan što varaždinski odbojkaški klub nakon dugo vremena ima seniorskog reprezentativca.

– Stvarno smo sretni zbog Dominika Brčića, ali i zbog petorice kadetskih i juniorskih reprezentativaca. Ti reprezentativci su dokaz da Klub raste – jasan je trener varaždinskih odbojkaša.

Đolongu i njegove pulene na startu čeka domaći susret protiv Siska, a utakmica se igra u Areni Varaždin u subotu, 23. siječnja.

– Sisak je tradicionalno neugodna ekipa. Igraju neku svoju igru i uvijek su bili problem i nama, ali i svim drugim ekipama. Moramo se ozbiljno pripremiti želimo li slaviti – rekao je Đolonga.

Cure

I dok se dečki bore za vrh, ženska ekipa Kitra Varaždin u svojoj premijernoj sezoni u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi vodi borbu za ostanak.

– Djevojke u drugom dijelu sezone imaju nešto povoljniji raspored i vjerujem da će uspjeti ostvariti ostanak u Ligi – zaključio je Đolonga.

Dodajmo da će i djevojke na teren u subotu, 23. siječnja, u odgođenom susretu 8. kola protiv ekipe Nebo.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje