Povežite se s nama

Crna kronika

Lopov se u G. Vratnu predstavio kao policajac pa mu djedica predao nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska danas ponovno javlja o prijevari.

Policija je od 81-godišnjeg muškarca iz Gornjeg Vratna zaprimila kaznenu prijavu zbog prijevare, koju je na njegovu štetu počinio nepoznati počinitelj.

Kako je prijavio, njega je 30. siječnja telefonski kontaktirao nepoznati počinitelj i predstavio se kao policijski službenik, te da su pronašli počinitelja kaznenog djela u kojem je bio oštećen, te da bi trebali novce koje ima kod sebe da ih preda policijskom službeniku koji će doći na njegovu adresu, kako bi mogli usporediti pronađene novčanice.

Ubrzo je na njegovu adresu došao nepoznati muškarac i predstavio se kako policijski službenik, nakon čega mu je 81-godišnjak predao novčanice u iznosu od nekoliko tisuća eura, javila je policija. Nepoznati počinitelj se sa otuđenim novcem udaljio.

– Policijska uprava varaždinska ponovno poziva građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih/starih oblika prijevare. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara. U Varaždinskoj županiji bilježe se razni oblici prijevara, gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao policijski službenici, djelatnici centara socijalne skrbi, općina, djelatnici za obnovu kuća, za usluge masaže, pomoć u kući i slično – ističu iz policije.

Crna kronika

Uhićen stranac (34) koji je vodio poslovanje varaždinske tvrtke: oštetio državu za 450.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uhićen je 34-godišnji strani državljanin koji je bio voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Varaždina.

Sumnja se da je on kao voditelj poslovanja trgovačkog društva u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela utaja poreza ili carine te kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima iznosi oko 449.900 eura, za koji iznos je oštećen proračun RH. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac (34) predao policajcima 100-tinjak grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, neposredno prije početka pretragom doma i drugih prostorija u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije PVC vrećice ispunjene drogom sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 102,9 grama te PVC vrećicu s 49 papirnatih smotuljaka, također ispunjenih sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 15,9 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok je provedenim vještačenjem utvrđeno da se radi o sintetskom kanabinoidu ADB-BUTINACA.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici prodao 16 smotuljaka spomenute droge dvojici mladića.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje