Povežite se s nama

Crna kronika

Građanin policiji dragovoljno predao 38 bombi, većina neidentificirana!

Objavljeno:

- dana

Jučer, 8. veljače 2021. godine na adresi prebivališta u Čakovcu, građanin je dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske  jednu ručnu bombu M-75, jednu ručnu bombu M-52 i 36 komada ručnih bombi nepoznate marke s plastičnim košuljicama. Bombe su pohranjene u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

I ovo je dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

– Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. Ujedno, upozoravamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi! 

Proteklog vikenda diljem Hrvatske policijski službenici protueksplozijske zaštite izlazili su na teren i izuzimali pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Zahvaljujemo svim građanima koji su dragovoljno predali ilegalno oružje ili nas obavijestili o njegovom pronalasku te ih i nadalje pozivamo na dragovoljno predaju – kažu iz PU međimurske.

Tako je proteklog vikenda na području Republike Hrvatske izuzeto više od 5300 komada raznog streljiva, 38 bombi, 17 mina, 11 puški raznih marki, 75 redenika, 12 upaljača, četiri spremnika, pet topničkih projektila, četiri signalne i jedna protugradna raketa, po jedno topničko i artiljerijsko zrno, odnosno ručni bacač, kubura ručne izrade i pištolj.

Crna kronika

Kod Turčina teretno vozilo ozlijedilo 18-godišnju pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 29. travnja, oko 6.10 sati na lokalnoj cesti kod Turčina, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je teretnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Tomaševca Biškupečkog. Dolaskom do ulaska u Turčin, započeo je radnju obilaženja 18-godišnje pješakinje, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je desnim bočnim dijelom vozila udario u lijevu ruku pješakinje, koja se cesti izvan naselja nepropisno kretala desnom stranom ceste, javila je varaždinska policija.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozač (84) išao autom u rikverc pa udario 17-godišnjaka na biciklu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 29. travnja, oko 14.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 84 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta u promet Zagrebačke ulice, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala istom.

Zbog toga je stražnjim desnim dijelom vozila udario u stražnji kotač bicikla kojim je biciklističkom trakom u smjeru ulice Franca Prešerna, upravljao 17-godišnji maloljetnik, javila je PU varaždinska. On je pritom ozlijeđen te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja, a da s vozačem bicikla nije razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima. Isti je naknadno pronađen na adresi stanovanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje