Povežite se s nama

Sport

Jertec prije Istre 1961: Imamo bolju momčad, idemo pokušati pobijediti

Objavljeno:

- dana

Nakon poraza od Lokomotive od 1:0, nogometaše Varaždina čeka 22. kolo 1. HNL. Opet igraju derbi začelja, ovaj put u Puli kod posljednje Istre 1961.

– Svjesni smo da nas čeka jako važna utakmica u Puli. Pobjedom bi napravili veliki iskorak prema ostanku. Bit će to nezgodno gostovanja, no imamo bolju momčad od Istre i idemo pokušati pobijediti – rekao je Dario Jertec, pomoćni trener Varaždina.

On se osvrnuo i na poraz Varaždina protiv Lokomotive i remi (1:1) Puljana s Rijekom.

– Istra je odigrala odličnu utakmicu. Lakše je igrati protiv jačih ekipa jer igraš defanzivu i prijetiš iz kontri. Sad nas čeka drugačija utakmica. Mi ćemo kroz posjed i kombinatoriku probati stvarati prigode – zaključio je Jertec.

Utakmica u Puli igra se u subotu, 20. veljače, u 15 sati.

Sport

3. NL Sjever: Varteks kod svoje crne mačke, Podravina kod aktualnih prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravina i Varteks, predstavnici Varaždinske županije u 3. NL Sjever u subotu, 21. rujna igraju susrete 6. kola.

Varteks odlazi u goste Dinamu iz Domašinca.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak dva penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – rekao je Niko Mihalinec, igrač Varteksa.

Podravina pak u subotu, 21. rujna gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin prije susreta s Istrom 1961 ima drugu najbolju obranu lige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna u 18 sati otvaraju 7. kolo SuperSport HNL-a.

Na stadion Varteksa dolazi Istra 1961, šestoplasirana momčad Lige. Dva boda ispred njih imaju Varaždinci koji su čak pet od šest utakmica završili s čistom mrežom.

Jedino su pogotke primili u 2:1 porazu od Hajduka. Čak 11 poluvremena varaždinska momčad nije primila pogotka. Impresivne su to brojke varaždinske granitne obrane ove sezone, za koje je i zaslužan vratar Oliver Zelenika.

Jedina bolja obrana lige u ovom trenutku je ona vodeće Rijeke. Naime, Riječani su gol primili samo protiv Dinama u 5. kolu.

No, kad smo kod napada tu Varaždinci malo kašljucaju. Šego i Mitrovski su u odličnoj formu, no nikako da se otvori Marku Dabru.

Zasad su Varaždinci postigli samo četiri gola u šest kola i njihov napad je treći najslabiji napad Lige. Isti broj golova postigli su i Puljani, a najlošiji je napad Slaven Belupa sa samo tri postignuta pogotka.

Možda je utakmica protiv Istre 1961 prilika da se Varaždincima otvori u napadu?

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje