Povežite se s nama

Sport

Dražen Crnković: Vratiti ludbreški nogomet na stare staze slave

Objavljeno:

- dana

U listopadu je na čelo Nogometnoga kluba Podravina zasjeo poduzetnik Dražen Crnković. Nakon prvog dijela sezone Plave bluze drže 9. mjesto 3. HNL Sjever sa 17 osvojenih bodova, koliko imaju i sedmoplasirani Varteks te osmoplasirani Bjelovar, a Crnković vjeruje da seniori Podravine mogu završiti među šest najboljih ekipa Lige.

– Ciljevi su izboriti play-off, odnosno ući među šest najboljih ekipa. Vjerujem da za to imamo kvalitetu – naglasio je Crnković, koji je otkrio zašto se prihvatio predsjedničke pozicije ludbreškoga kluba.

Želje

– Nakon proslave stogodišnjice kluba, bilo je nas nezadovoljnih smjerom kojim Podravina ide i time što se već godinama ludbreški klub ne spominje u nešto ljepšem kontekstu. Situacija nije baš bajna, no uhvatili smo se ukoštac s problemima i želimo ih riješiti. Želimo da Podravina bude solidan trećeligaš te da se mladim nogometašima iz ludbreškoga kraja omoguće što bolji uvjeti za rad. Vjerujemo da Klub možemo vratiti na stare staze slave – jasan je Crnković.

Dražen Crnković

Podravina je za drugi dio sezone promijenila trenera. Marija Kovačevića, koji je otišao u Međimurje, zamijenio je Velimir Špikić.

– Iskreno, mislili smo da će Kova do kraja sezone ostati, no stigao mu je poziv iz drugoligaša Međimurja. Jasno nam je da je to iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri i nismo željeli biti sebični i stvarati mu probleme. Kao logičan izbor nametnuo se Špikić – dodao je Crnković.

Što se tiče igračkoga kadra, od zvučnijih pojačanja pristigli su Josip Golubar iz Varteksa te Igor Tkalčić, koji je posljednji angažman imao u portugalskom trećeligašu Real Sport Clubeu. Stigao je i Antonio Dedić, igrač Varaždina koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u Opatiji, te Emanuel Vuk, koji je zadnji angažman imao u četvrtoligašu Dubravki-Zagorac.

Velik dobitak za Ludbrežane je što su na posudbi ostala dvojica nogometaša Varaždina, Sven Golub i Hrvoje Crnčec, koji se na zimskim pripremama nisu uspjeli nametnuti Zoranu Kastelu, treneru prvoligaša Varaždina.

Suradnja

– Imamo odličnu suradnju s Nogometnim klubom Varaždin. Njihovi mladi igrači imaju priliku kaliti se kod nas, a sigurno da i oni svojom kvalitetom pomažu nama – rekao je Crnković.

Osim ligaških uzbuđenja, Ludbrežane na proljeće čeka polufinale Županijskoga kupa.

– Igramo protiv Varteksa i bit će to pravi praznik nogometa. Nogometni klub Varaždin je najbolji nogometni kolektiv u Varaždinskoj županiji, a vidjet ćemo tko će zasjesti na drugo mjesto, mi ili Varteks – zaključio je Crnković.

Drugi dio 3. HNL počinje 6. ožujka i Podravina dočekuje Podravac iz Virja, no tjedan dana ranije Podravina bi trebala odigrati odgođenu utakmicu 12. kola kod Bjelovara.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje