Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Dan ružičastih majica: i u Međimurju borba protiv vršnjačkog nasilja!

Objavljeno:

- dana

Zadnja srijeda u veljači obilježava se kao Dan ružičastih majica, posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja. Ideja o obilježavanju nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi.

Uz podršku i na inicijativu kolega iz razreda i škole, na konstruktivan i inteligentan, nenasilan način – nošenjem ružičaste majice – riješeno je sustavno zlostavljanje i psihičko maltretiranje dječaka koji je bio posvećen podršci liječenja teško bolesne majke.

Belica, Čakovec, Strahoninec…

Obilježili su ga i preventivci Policijske uprave međimurske, uz aktivaciju Mobilnoga preventivnog centra policije. Podršku aktivnostima na informativnom punktu u Strahonincu u srijedu, 24. veljače, pružili su pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam MŽ Darko Radanović i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, a pridružili su se i mališani Dječjeg vrtića Suncokret iz Strahoninca.

Školarci OŠ Strahoninec i OŠ Belica Dan su obilježili aktivnostima i radionicama u svojim školama – uz video, radne listove, izradu ružičastih “privjesaka”…

Sovice iz OŠ Strahoninec (4.a) kreativno su se izrazile uz vodstvo razrednice Ane Horvat
I 4.a iz OŠ Belica poslao je poruke ljubavi i nenasilja sa svojom razrednicom Vesnom Herman

– Preventivnom akcijom dižemo svijest o prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima. Već danas djeca u vrtićima moraju učiti kako spriječiti nasilje, koje u protivnom ostavlja dugotrajne posljedice. I mi odrasli bismo trebali imati više razumijevanja, tolerancije, paziti kako naše riječi i djela utječu na druge, ali i poštovati se te pomagati jedni drugima – rekao je pročelnik Darko Radanović.

Na čakovečkome Trgu Republike djelatnici Preventivnog centra postavili su informativni punkt koji su 25. veljače posjetili predškolci DV-a „Cipelica“ i njihove odgojiteljice. Podršku akciji dali su i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Marijem Medvedom i Zoranom Vidovićem, kao i zamjenik načelnika PU međimurske Vladimir Faber te ravnateljica Dječjeg vrtića „Cipelica“ Gordana Šoltić Siladi.

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje