Povežite se s nama

Crna kronika

U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe, jedan vozač je bio pod utjecajem alkohola

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 17. ožujka, oko 21 sat na raskrižju Optujske ulice i jugozapadne obilaznice Varaždina, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, javila je PU varaždinska.

– Muškarac starosti 63 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.09 g/kg osobnim vozilom Optujskom ulicom u smjeru Hrašćice. Dolaskom do raskrižja s jugozapadnom obilaznicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika te gustoći prometa, prednjim desnim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni pred raskrižjem kojim je u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja – izvijestila je policija.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i 25-godišnja putnica iz njezinog vozila.

Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede zasad nisu okvalificirane.

Istoga dana oko 15.50 sati na raskrižju Varaždinske i ulice Matije Gupca u Sračincu dogodila se još jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 44 godine upravljao je teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Majerja. Dolaskom do raskrižja s ulicom Matije Gupca, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja, koja se u tom trenutku zaustavila u raskrižju u namjeri skretanja ulijevo u ulicu Matije Gupca – priopćila je PU varaždinska.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Uhićen stranac (34) koji je vodio poslovanje varaždinske tvrtke: oštetio državu za 450.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uhićen je 34-godišnji strani državljanin koji je bio voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Varaždina.

Sumnja se da je on kao voditelj poslovanja trgovačkog društva u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela utaja poreza ili carine te kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima iznosi oko 449.900 eura, za koji iznos je oštećen proračun RH. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac (34) predao policajcima 100-tinjak grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, neposredno prije početka pretragom doma i drugih prostorija u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije PVC vrećice ispunjene drogom sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 102,9 grama te PVC vrećicu s 49 papirnatih smotuljaka, također ispunjenih sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 15,9 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok je provedenim vještačenjem utvrđeno da se radi o sintetskom kanabinoidu ADB-BUTINACA.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici prodao 16 smotuljaka spomenute droge dvojici mladića.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje