Povežite se s nama

Crna kronika

Više od dva milijuna kuna izvukao mutnim poslom

Objavljeno:

- dana

KAZNENA PRIJAVA PROTIV VARAŽDINCA (60)

Više od dva milijuna kuna Varaždinac (60) izvukao je iz svog poduzeća nezakonitom poslovanjem. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja varaždinska policija podnijela je kaznenu prijavu za Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaju poreza i carine.

Čak 1,359 milijun kuna koristi sebi je priskrbio varaždinski direktor (60) tsako što je u poslovnu dokumentaciju društva unio podatke da je ulagao u poslovni prostor. No, u stvarnosti, sumnja varaždinska policija, ulagao je u privatne stanove tj. radilo se u ulaganju u nepoduzetničke svrhe.

– Temeljem tih nevjerodostojnih podataka koristio je odbitak pretporeza u iznosu od oko 212 000 kuna, za koji je iznos oštetio proračun Republike Hrvatske, dok je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 1 359 000 kuna – navodi varaždinska policija.

Iz tvrtke pozajmicama izvlačio za sebe i familiju

No, to nije jedino poslovanje u mutnom 60-godišnjaka za koje je dobio kaznenu prijavu. Policija sumnja da je pozajmicama 60-godišnjak oštetio društvo za još 720 tisuća kuna.

– Također se sumnja da je putem pozajmica koje je uplaćivao na račun društva, zadužio trgovačko društvo, odnosno stvorio obvezu društva prema njemu kao fizičkoj osobi. Na novac za pozajmice koji si je prethodno nezakonito isplatio u vidu dohotka, nije obračunao propisane poreze i doprinose. Tako stvorenu nezakonitu obvezu društva prema njemu, iskoristio je na način što je proveo kompenzacije temeljem kojih je u svoju i korist svojih članova obitelji izvukao, odnosno otuđio imovinu društva, konkretno poslovni prostor i vozila. Time je oštetio trgovačko društvo za iznos od 720 000 kuna – javlja varaždinska policija.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje