Povežite se s nama

Sport

Varaždinska atletičarka Klara Koščak srušila državni rekord u sedmoboju

FOTO: AK Sloboda

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu je u subotu i nedjelju, 1. i 2. svibnja, na stadionu Sloboda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima. Nastupilo je 160 natjecatelja iz Hrvatske, Češke i Slovenije, a organizator, Atletski klub Sloboda, imao je petero predstavnika.

Čak četvero njih osvojilo je prva mjesta. Klara Koščak je u svom prvom seniorskom sedmoboju osvojila zlato s 5615 bodova, čime je srušila državni seniorski i juniorski rekord. Prijašnji hrvatski rekord Lucije Cvitanović postavljen je 2016. godine i iznosio je 5611 bodova. Klara je pobijedila u šest od sedam disciplina sedmoboja. Pobjede je ostvarila na 200 m (24,51), na 100 m prepone (13,89), u bacanju kugle (10,53), na 800 m (2:20,97), u skoku u dalj (6,05), u bacanju koplja (40,60), a u disciplini skok u vis (1,63) osvojila je 2. mjesto.

Njezina sestra Jana slavila je kod kadetkinja s ukupno 4612 bodova. Tim je rezultatom za 100 bodova srušila vlastiti hrvatski rekord.

U kategoriji kadeta slavio je Slobodaš Janko Kišak u osmoboju s 5127 bodova. Do zlata je stigao i Roko Farkaš. On je u svom prvom desetoboju u kategoriji mlađih juniora osvojio 1. mjesto sa 6221 bodom. Dodajmo da je najmlađi varaždinski natjecatelj bio Marko Zrnić. Marko je osvojio ukupno 5. mjesto u kategoriji mlađih kadeta s 1720 bodova.

Sport

Nogometna subota: Varteks stigao do pete prvenstvene pobjede, Bednja uvjerljiva u N. Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigran je dio susreta 6. kola 3. NL Sjever, a na teren su u subotu, 21. rujna izašli predstavnici iz Varaždinske županije.

Varteks je gostovao kod Dinama u Domašincu i slavio s 1:0. Petu prvenstvenu pobjedu Bumbarima donio je Filip Hrženjak golom u 77. minuti susreta.

Drugi predstavnik iz Varaždinske županije, Podravina gostovao je kod aktualnog prvaka Poleta iz Sv. Martina na Muri. Domaćin je slavio s 2:1.

U subotu su odigrana i tri susreta 6. kola Elitne ŽNL. Do slavlja je stigla Bednja pobijedivši s 5:1 Novi Marof. Beletinčani su zasjeli na 1. mjesto. Na 2. mjesto skočio je Jalžabet svladavši Budućnost s 2:1. U trećem subotnjem susreta Razvitak je u Čičkovini s 3:1 bio bolji od Mladosti iz Margečana.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Leon Belcar doveo nogometaše Varaždina do pobjede protiv Istre 1961

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

NK Varaždin je u prvoj utakmici 7. kola Supersport HNL-a pred domaćom publikom rezultatom 1:0 pobijedio Istru 1961.

Trener Nikola Šafarić izveo je identičan sastav kao i protiv Šibenika u 6. kolu. Na golu Zelenika, dva stopera Ba i Nekić, na bokovima Boršić lijevo, Maglica desno, u sredini Marina i Belcar, ispred njih Šego, Latković i Mitrovski te u vršku napada Dabro.

U 2. minuti izvrsna prilika za goste. Ubacio se Lisica, no Zelenika je odlično obranio.

U 31. Varaždin se probudio. Šego se ubacio u kazneni prostor, ubacio na peterac, no obrana Istre 1961 otklonila je opasnost. U 43. minuti prvi udarac Varaždina u okvir gola. Sveprisutni Šego je sam sebi kreirao priliku, no vratar Istre 1961 Majkić obranio je udarac.

Na startu drugog dijela sjajno je intervenirao varaždinski vratar Zelenika koji je obranio snažan udarac Vuka. I onda u 78. minuti Varaždin je poveo. Michele Šego je ubacio s lijevog krila, Nekić je glavom pogodio prečku, a na loptu je natrčao Belcar i pospremio je u gol.

Varaždinci su ovom pobjedom skočili na 4. mjesto Lige s 12 osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju kod Osijeka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje