Povežite se s nama

Život i društvo

Brojnim projektima stvara se nova vizura Općine Petrijanec

Objavljeno:

- dana

U travnju 2019. godine odobreno je 315.000 kuna za projekt „Radnička ulica u Majerju – rekonstrukcija ceste“ od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Realizacija je to prema zahtjevu za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini, na koji je Općina Petrijanec prijavila spomenuti projekt 6. ožujka 2019. godine. Ugovor o sufinanciranju potpisan je u studenome 2019. godine, dok je u listopadu 2019. izabran najpovoljniji izvođač radova, Niskogradnja Huđek iz Majerja. Ukupna vrijednost radova iznosila je 2.562.284,49 kuna.

Načelnik Posavec u obilasku Radničke ulice

Glavne aktivnosti koje su se realizirale izvođenjem radova na prometnici su rekonstrukcija i proširenje kompletne ceste u dužini od 1038 metara, izvedba nogostupa u dužini od oko 430 metara s izvedbom rigola, izvedba oborinske kanalizacije u dužini od 430 metara, od početka zahvata uz kapelu kod D2 pa do odvojka, odnosno do račvanja ceste i skretanja koridora ceste prema zapadu.

– To je samo još jedan u nizu projekata na području Općine Petrijanec kojima se nastoji podignuti razina komunalne opremljenosti, koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak navedenog područja, ali i povećati životni standard stanovnika Općine Petrijanec. Za navedenu prometnicu ovih je dana predan zahtjev za izdavanje uporabne dozvole, te će se izdavanjem dozvole sve aktivnosti na projektu završiti. Prije rekonstrukcije ishođena je građevinska dozvola, a uskoro slijedi tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole. Kao i kod svake naše dosadašnje rekonstrukcije ulica, riješit će se kanalizacijski priključci i oborinska odvodnja. Radovima smo dobili i potpuno novu vizuru ulice. Nadalje, trenutno smo u fazi projektiranja te ulice, od Ulice Đure Basaričeka, koja također izlazi na državnu cestu D2. Spomenimo da su u istoj ulici drvene bandere zamijenjene betonskima, što je prvi korak prema rekonstrukciji i te prometnice – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Društveni dom S. Podravski

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a odobrilo je 100.000 kuna kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt „Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u Društvenom domu Strmec Podravski“.

Ovim projektom planirana je sanacija nužnih dijelova krovišta te adekvatna zaštita zgrade od daljnjeg propadanja. Predviđena je zamjena dotrajaloga glinenog pokrova izvedbom temeljnoga gromobranskoga krovnog razvoda spojem u temeljeno tlo. Sastavni dio krovišta je i odvodnja krovnih voda, koja je adekvatno riješena osnovnim limarskim radovima. Također, planirano je i uvođenje plinskog sustava grijanja u postojeću zgradu. Planiranim aktivnostima produžit će se vijek trajanja ove građevine za minimalno dodatnih 20 godina.

– U tijeku je postupak provođenja javne nabave radova i stručnog nadzora te će se izabrati najpovoljniji ponuditelj kako bi se počelo s izvođenjem radova. Ovo je samo još jedan u nizu od projekata kojima Općina Petrijanec ulaže u obnovu zgrada javnih i društvenih namjena, a sve u cilju podizanja kvalitete života i standarda svih mještana Općine. U mome mandatu energetski je obnovljen Društveno-vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj te rekonstruiran, nadograđen i energetski obnovljen DVD Družbinec. Uskoro počinjemo s trećim projektom, a to je sanacija Društvenog doma Strmec Podravski – navodi načelnik Posavec.

Nabavljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

Općini Petrijanec odobren je projekt nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Općina Petrijanec bila je suglasna da se Fond prijavi na Poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“.

Temeljem iskaza interesa Općine za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Fond je proveo javni natječaj i nabavio spremnike koji su isporučeni Općini Petrijanec. Ukupna vrijednost projekta iznosi 142,762,80 kuna, a Općina Petrijanec financira 21.414,80 kuna, odnosno 85 % prihvatljivih troškova nabave spremnika financirano je iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a preostala sredstva u visini od 15 % ukupnih troškova osigurana su u proračunu Općine Petrijanec.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje