Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Mali preloški sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta!

Objavljeno:

- dana

Plazma Sportske igre mladih i grad Prelog ugostili su Telemach Dan sporta, koji se održao u petak, 21. svibnja, na igralištu NK-a “Mladost Komet”.

Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Preloga i županije koja su se natjecala u graničaru i atletici i borila za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja. Mali preloški amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Međimurske županije.

Telemach Dan sporta otvorili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga Dejan Naranđa, predsjednik NK-a “Mladost Komet” Željko Sokač i glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac. Plamen Igara u pratnji maskote donijeli su polaznici vrtića “Vesela Loptica”, koji su za sve okupljene izveli i svoju Eko himnu o važnosti očuvanja prirode.

Manifestacija je okupila 300injak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom. Mlade sportaše podržali su i pripadnici PU Prelog u čijem su edukativnom korneru djeca dobila uvid u rad policije i važnosti prevencije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinancira ga Erasmus+ Sport program Europske unije.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

  1. Pajdaši
  2. Nutella palačinke
  3. Izići

Graničar 2012. i mlađi

  1. Vatreni zmajčeki
  2. Graničar
  3. Sireki tureki

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

  1. Zara Golubić
  2. Pavla Posavek
  3. Nela Sačić

Dječaci

  1. Lovro Bermanec i Fran Fotak
  2. Leon Čavlek
  3. Ervin Žižek

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

  1. Ivona Božek
  2. Frida Marie Hurly
  3. Tesa Škoda

Dječaci

  1. Lino Plevnjak
  2. Luka Čonkaš
  3. Matej Latin

Na nogometnom igralištu održan je i Coca- Cola Cup turnir u nogometu koji je okupio najbolje malonogometaše.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje