Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Ljubavna priča “F srce si mi zašla” Tamburaškog sastava “Odabrani”

Objavljeno:

- dana

Tamburaški sastav “Odabrani” nastao je sredinom prve polovice 2014. godine na inicijativu Antonija Šopara, koji je ujedno i glavni pjevač benda.

Ljubav prema glazbi i samoj tamburici je bila toliko čvrsta i jaka da je sljedeći logičan korak bio osnivanje tamburaškog sastava. Sastav je iz Međimurja.

Budući da se cijeli sastav bazira na članovima koji aktivno sviraju u više grupa, samo ime benda nije bilo teško za odabrati. Svi su oni “Odabrani”. Sastav čini puno svirača, stalni članovi su Antonio Šopar (glavni vokal, bugarija), Denis Hajdarović (vokal, prim), Marin Farkaš (brač), Nikola Munđar (brač), Neven Kolarić (berde, bas gitara), Filip Josipović – Šmit (bubnjevi).

Dosadašnje pjesme TS-a “Odabrani”:

  • Kre Drove sam se narodil – pratnja Mariju Mustaču 2015. godine
  • Bez tebe – 2016. godine
  • Gorice – 2019. godine (od 2020. i videospot)
  • F srce si mi zašla – 2020. godine (tekst- Damir Pilko, glazba i arr. Denis Hajdarović)

– Pjesma koju predstavljamo je “F srce si mi zašla”, a izvedena je 2020. godine na Festivalu “Kre Mure i Drove” u Prelogu. Snimanje i mastering je napravljeno u Donjem Kraljevcu na Radiju Studio M, a snimanje i režiju spota napravio je Marin Kuharić – Mack Films iz Čakovca. Tekst za pjesmu napisao je Damir Pilko iz Zagreba s kojim imamo dugogodišnju suradnju i ne skriva svoje simpatije prema međimurskom narječju, dok je glazbu i aražman i ove godine napravio Denis Hajdarović.

Video je snimljen u srcu Međimurja – Čakovcu – pa ovim putem zahvaljujemo i TZ-u grada Čakovca na pristupačnosti te otvaranju vrata muzeja. Također posebno hvala mladoj Pauli Radek koja je svojom simpatičnošću upotpunila predivan video – kažu članovi TS-a “Odabrani”.

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje