Povežite se s nama

Crna kronika

Dijete poginulo kada je traktor sletio u jarak

Objavljeno:

- dana

PROMETNA NESREĆA

Prometna nesreća s tragičnim posljedicama dogodila se jutros u Međimurju. Na lokalnoj cesti između međimurskih sela Zaveščak i Prekopa kod Štrigove danas u 10 sati u prevrtanju traktora poginulo je dijete.

– Očevid je u tijeku – izvijestila je međimurska policija.

Izvor:
Foto: Arhiva RT-a

Crna kronika

Iz kuće u Babincu ukraden zlatni nakit vrijedan oko 3000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda dogodilo se više krađa, javila je PU varaždinska.

U subotu, 25. svibnja, u Babincu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 40-godišnjakinje te otuđio razni zlatni nakit, ukupne vrijednosti od oko 3000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 25. svibnja, oko 18.40 sati u Dravskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 70-godišnjakinje te otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel te novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 25. svibnja, na parkiralištu u Hallerovoj aleji u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo u vlasništvu 23-godišnjakinje i otuđio mobitel. Prema izjavi vlasnice, materijalna štete iznosi oko 150 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 17. do 24. svibnja u Slavonskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz otvorenog prostora skladišta poduzeća otuđio neregistrirano priključno vozilo. Visina materijalne štete iznosi oko 4200 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje