Povežite se s nama

Crna kronika

Oteli ga kako bi priznao da je bio s nećakinjom!?

Objavljeno:

- dana

Trojica Međimuraca na sudu zbog otmice i prijetnji otetom

Županijsko državno odvjetništvo trojku tereti za otmicu M. L. kojeg su fizički zlostavljali kako bi priznao spolni odnos s djevojkom prvookrivljenog, inače nećakinjom oštećenog koji to poriče, ali je zbog toga ipak pokrenut postupak.

Otmica, kakva se rijetko viđa i na filmskom platnu zbivala se u svibnju prošle godine u Međimurju, ako je suditi po optužnici koju je varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo podignulo protiv prvookrivljenog Matije Novaka te Matije Kraljića i Dine Slameka. Njih se, naime, tereti da su oteli M. L. te ga fizički zlostavljali kako bi priznao spolni odnos s djevojkom prvookrivljenog.

I gumenom cijevi

Kada je izašao iz vozila, ugledao je kako trče dvojica s kapuljačama na glavi

Prvookrivljeni je, prema optužnici, došao 21. svibnja po oštećenog u kuću u kojoj živi zajedno sa zaručnicom. Ušli su u vozilo s kojim su se dovezli do poljskog puta gdje je uslijed udarca oštećeni pao, a zatim je vezan te u prtljažniku odvezen u šumu. Uz prijetnje da će ga ubiti i da to nije sve, tu je izudaran nogama i gumenom cijevi kako bi priznao da je imao spolni odnos s djevojkom prvookrivljenog, tada maloljetnom nećakinjom.
 
U dokaznom postupku prvi je saslušan oštećeni, dok su se branitelji okrivljenih odrekli prava uvodnoga govora.
– Prvookrivljeni, kojeg do tada nisam vidio, došao je po mene u roditeljsku kuću, i to u vojnoj odori. Pozvala me sestra. Rekao mi je da moram s njim poći kako bih nešto potpisao, pa smo ušli u njegovo vozilo te krenuli prema Čakovcu- rekao je oštećeni dodavši da su tijekom puta razgovarali smo o njegovom poslu.
 
Bilo mu je čudno, kako je ustvrdio, kada su skrenuli na poljski put.
 
– Tu je zaustavio vozilo te mi ponudio cigaretu. Izašao sam van iz vozila te ugledao drugo vozilo iz kojeg su potrčala dvojica s kapuljačama na glavi. Nisam očekivao da to ima veze sa mnom, ali kada su mi se približili, jedan me udario u glavu. Pao sam, a zatim su mi ljepljivom trakom vezali ruke, noge i oči. Uspio sam pitati što rade, nakon čega mi je rečeno da ću naj… – ustvrdio je oštećeni.

Iz Afganistana

Dok su ga udarali, jedan je snimao, a drugi prijetio silovanjem zaručnice

Vezanog su ga bacili u prtljažnik, a nakon što se počeo micati, netko mu je zaprijetio nožem.
– Nož sam osjetio na leđima. Rekao mi je da šutim. Vozili smo se 15 – 20 minuta do neke šume gdje su me izvadili iz prtljažnika te mi oslobodili oči. Pitali su me kako sam to mogao učiniti s nećakinjom, na što sam im odgovorio da imam više nećakinja i da nije istina da sam imao spolni odnos s jednom od njih – ustvrdio je oštećeni.
 
Prvookrivljeni, kako je dodao, inzistirao je na njegovom priznanju, radi čega je bio izudaran i gumenom cijevi.
 
– Rukom sam udaren u trbuh, a zatim su me udarali po nogama i rukama. Ne znam tko me tukao dok sam ležao Dvojica su stajala. Jedan je sve snimao, a drugi je rekao da će mi silovati zaručnicu. Matija mi je stavio nož i rekao da priznam, što sam učinio, ili će me ubiti kao psa. Prijetio mi je udarcem lopatom, zbog čega sam bio u šoku, kao i pištoljem, koji nisam vidio. Rekao je da mu nije problem ubiti “jer to svako malo radi u Afganistanu”. Nisam priznao već sam tražio da na policiji raščistimo stvari i tada su se primirili te mi zavezali oči i odvezli me noću, ali i poručili da to nije kraj i da će biti toga još – rekao je na kraju svjedočenja oštećeni.

Oštećeni je i – okrivljeni!?

Bio sam u šoku od svega što mi se dogodilo. Nisam se mogao dizati. Imao sam natučen prsni koš, noge i ruke. Bio sam na bolovanju tri do četiri tjedna. Smršavio sam 10 kilograma. Imao sam strah od napada te sam se preselio k roditeljima. Tek drugi dan ispričao sam zaručnici i majci koja je zvala strica, koji je bio u šoku. Ništa mu nije bilo jasno. Pitao je kćer o čemu se radi, a ona mu je rekla da sam spavao s njom, nakon čega su njezini roditelji poludjeli na mene, iako sam stricu rekao da to nisam učinio. No nećakinja je rekla da priznam jer je vidjela da sam priznao na snimci, rekao je oštećeni protiv kojeg se vodi postupak zbog odnosa s maloljetnom nećakinjom.

Okrivljeni poriču optužnicu

Naglašavajući da se ne smatraju krivim za otmicu, okrivljeni su u cijelosti poricali optužnicu na varaždinskom Županijskom sudu. Njihovi branitelji ustvrdili su kako je upitno činjenično stanje, kao i pravna kvalifikacija. Poričući radnje za koje se tereti, prvookrivljeni je priznao da je bilo kontakata s oštećenim, ali ne na njegovu štetu, kako se navodi u optužnici. Branitelj drugookrivljenog porekao je da je njegov klijent uopće bio u kontaktu s oštećenim na dan koji se navodi u optužnici, dok je branitelj trećeokrivljenog naveo da je njegov branjenik bio tog dana samo u dvorištu na zamolbu prvookrivljenog, ali nije poduzeo niti jednu od radnji koje mu se stavljaju na teret jer za to nije imao motiv.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija privela četiri osobe uoči utakmice između Varteksa i Osijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 18. rujna, s početkom u 16.30 sati, na stadionu SC Sloboda u Varaždinu, Ognjena Price 31, odigrana je nogometna utakmica 1/16 finala SuperSport HNK, između NK Varteks i NK Osijek.

>> FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

– Prije utakmice privedene su četiri osobe, tri osobe zbog pokušaja ulaska na utakmicu pod utjecajem alkohola i jedna osoba zbog posjedovanja oružja pogodnog za napad i nanošenje ozljeda – javila je PU varaždinska.

Na utakmici se okupilo oko 2000 posjetitelja, od čega oko 20 gostujućih navijača, dodali su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao 20-godišnjak i kompanjoni koji su provaljivali u ordinacije, crkve i ugostiteljski objekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je u vremenu od 31. kolovoza do 2. rujna, provalio u dvije ordinacije zdravstvene ustanove u Vinici te otuđio novac i otoskop, javila je varaždinska policija.

Također se sumnja da je zajedno s trojicom muškaraca starosti 19, 27 i 29 godina, tijekom noći 13./14. rujna, provalio u crkvu u Sračincu i alatnicu župe u Marčanu te pokušao provaliti u crkvu u Petrijancu.

Isto tako, sumnja se da je tijekom noći 16. rujna, zajedno sa spomenutim 19-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt u Jurketincu, kojom prilikom su otuđili veću količinu alkoholnih pića i sokova.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnjak i 19-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale dvojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje