Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina započeli s pripremama, zasada bez promjena u igračkom kadru

Objavljeno:

- dana

Trener Nogometnog kluba Varaždin Mario Carević okupio je momčad na početku priprema uoči start Druge hrvatske nogometne lige. Momčad će do 12. srpnja trenirati u Varaždinu nakon čega slijedi sedmodnevni odlazak u Sveti Martin na Muri. Završni dio priprema do početka natjecanja 14. kolovoza bit će odrađen također u Varaždinu.

– Sastav igračkog kadra za sljedeću sezonu je još uvijek otvoren. Nadam se da ćemo do odlaska u Sveti Martin imati jasnu sliku na koga možemo računati. Treba voditi brigu ako nam ode neki igrač da imamo dovoljno vremena naći mu adekvatnu zamjenu – poručio je trener Carević uoči prvog treninga.

Stanje oko igračkog kadra kratko je prokomentirao i sportski direktor Nikola Šafarić.

– Zasada nema niti odlazaka niti dolazaka. To znači da pripreme započinjemo sa svim igračima s kojima smo završili prošlu sezonu. Određeni razgovori se vode i vjerujem da ćemo u narednih desetak dana znati s kojima kadrom započinjemo drugoligašku sezonu. No, normalno je da igrači traže angažmane u inozemnim klubovima, kao i onima koji se natječu u prvoj ligi. Stoga su promjene u sastavu moguće do posljednjeg dana prijelaznog roka, kako u rubrici odlasci, tako i među dolascima – dodao je Šafarić.

Momčad Varaždina odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu 7. srpnja u Beletincu protiv Bednje. Za vrijeme boravka u Svetom Martinu na Muri dogovorena su dva susreta, protiv Dubrave (14. srpnja) i Intera iz Zaprešića (17. srpnja). Po povratku u Varaždin slijede još provjere protiv Slaven Belupa (24. srpnja), Lokomotive (31. srpnja) i Mladosti iz Ždralova (7. kolovoza).

Ambicije su jasne, što brži povratak u prvoligaško društvo.

– Stoga ćemo učiniti sve da složimo igrački kadar koji odgovara našim ambicijama – zaključio je Šafarić.

Momčad Varaždina na startu prvenstva Druge HNL 14. kolovoza gostuje u Rijeci protiv momčadi Orijenta 1919. U ostalim parovima 1. kola sastaju se: Sesvete – Osijek II, Dugopolje – Jarun, Dubrava Tim Kabel – Rudeš, Cibalia – Opatija, Inter – Croatia Zmijavci, Kustošija – Solin te BSK – Dinamo II.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje