Povežite se s nama

Život i društvo

Započinje bitka protiv debljine u Marofu, Ludbregu i Ivancu

Objavljeno:

- dana

Ogroman problem pretilosti

Hrvatska je na nevjerojatno visokom, 8. mjestu po broju pretilih osoba u svijetu.  Bolest 21.stoljeća nije zaobišla niti Varaždinsku županiju pa su Ludbreg, Novi Marof i Ivanec odlučili krenuti u borbu protiv pretilosti.

U tome će im pomoći Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije. U sva tri grada će se održati tribine na kojima će govoriti nutricionisti Davor Hostić i Anita Car te specijalistica školske medicine Tanja Obelić-Babok.

Njih troje će upozoriti na pretilost kao suvremenu bolest današnjice, odgovoriti na pitanje trebamo li se brinuti i pojasniti zašto je makrobiotika kao alternativni način prehrane dobra u prevenciji pretilosti.

– Poražavajućoj statistici se može stati na kraj preventivnim djelovanjem i kvalitetnim edukacijama –  poručuju organizatori.

Nakon što odslušaju predavanje svi koji to žele moći će se antropometrijski ispitati, odnosno provjeriti je li njihova težina prekomjerna.

Prvo predavanje će slušati Ivanec u amfiteatru Srednje škole 10. veljače s početkom u 17 sati. Pet dana kasnije, 15. veljače, na rasporedu je Ludbreg. Tribina se održava u gradskom Međugeneracijskom centr. Treće i zadnje predavanje će biti održano 24. veljače u Novom Marofu, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje