Povežite se s nama

Sport

Kvalitetni rezultati

Objavljeno:

- dana

SURADNJA I DOGOVOR

Dogovori i suradnja između sportskih udruga vrlo sliče dogovoru i suradnji na ostalim područjima djelovanja.

Nažalost, sve češće do izražaja dolazi nesloga i jal koji onda vode u smanjenje kvalitete na svim nivoima, od političkih do sportskih. Razjedinjenost i usitnjenost interesa koji se svode na pojedinačne, osobne bez zajedničkog cilja ne mogu donijeti značajnije rezultate. Kada se u sve to uplete dobro poznati hrvatski jal tipa „Neka meni crkne krava ako će onda susjedu crknuti dvije“ onda je jasno da do zajedničkog dogovora više zainteresiranih strana neće tako lako doći ako nema autoriteta koji će presjeći situaciju u kojoj svatko vuče na svoju stranu. Bez obzira što u „demokraciji“ ne volimo čuti izraz „opći društveni cilj“ ili nešto u tom stilu, takav cilj ipak postoji kako god ga zvali. Do njega se ne dolazi uvijek lako. Uspješnim dogovaranjem i uvjeravanjem argumentima dobivaju se najkvalitetniji rezultati, ali ako to ne ide, da bi se spriječila daljnja šteta koja se npr. u sportu očituje u padu kvalitete u narednim godinama dok u drugim područjima šteta može biti materijalna ili slično. Da bi se izbjegla šteta, tada je prihvatljiva i nepopularna mjera „lupanja šakom po stolu“ i nametanje rješenja koje će spriječiti predvidljivu štetu. Za dogovaranje i uvjeravanje u našim uvjetima treba biti vrlo spretan diplomat, ali niti nametnuto rješenje ne trpi amatere koji ne poznaju materiju o kojoj odlučuju.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždin prije susreta s Istrom 1961 ima drugu najbolju obranu lige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna u 18 sati otvaraju 7. kolo SuperSport HNL-a.

Na stadion Varteksa dolazi Istra 1961, šestoplasirana momčad Lige. Dva boda ispred njih imaju Varaždinci koji su čak pet od šest utakmica završili s čistom mrežom.

Jedino su pogotke primili u 2:1 porazu od Hajduka. Čak 11 poluvremena varaždinska momčad nije primila pogotka. Impresivne su to brojke varaždinske granitne obrane ove sezone, za koje je i zaslužan vratar Oliver Zelenika.

Jedina bolja obrana lige u ovom trenutku je ona vodeće Rijeke. Naime, Riječani su gol primili samo protiv Dinama u 5. kolu.

No, kad smo kod napada tu Varaždinci malo kašljucaju. Šego i Mitrovski su u odličnoj formu, no nikako da se otvori Marku Dabru.

Zasad su Varaždinci postigli samo četiri gola u šest kola i njihov napad je treći najslabiji napad Lige. Isti broj golova postigli su i Puljani, a najlošiji je napad Slaven Belupa sa samo tri postignuta pogotka.

Možda je utakmica protiv Istre 1961 prilika da se Varaždincima otvori u napadu?

Nastavite čitati

Sport

Besek: Ne da se nismo osramotili protiv Osijeka, bili smo konkurentni dugo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

-Uf, kakva atmosfera da je barem tako svaka utakmica pred toliko gledatelja. Nismo se povukli, igrali smo nogomet iako je razlika tri ranga. Mogu biti ponosan na svoju ekipu – rekao je Fran Kukec, kapetan Varteksa, trećeplasirane momčad 3. NL Sjever koja je na stadionu Sloboda u Varaždinu u susretu šesnaestine finala Hrvatskog kupa ugostila prvoligaša Osijek.

Slavili su gosti s 3:1.

>>FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

– Utakmica je mogla zadovoljiti sve ljude koje su došli na stadion. Ne da se nismo osramotili, bili smo konkurentni dugo. Osijek je prejak i znali smo da ih moramo učiniti nervoznima. Malo nas je poremetio taj prvi gol, gdje smo ispali naivni. Razlika se vidi u detaljima i sitnicama koje se dovele Osijek u prednost. No, vidio sam veliku želju, a igrači su osjetili da mogu do jedne granice. Puno smo naučili i dobili te možemo samo rasti. Iz ove utakmice igrači sebe mogu objektivno procijeniti, da znaju na čemu još moraju raditi – istaknuo je emotivno Dražen Besek, trener Varteksa koji drži da njegovi igrali nisu bili pod dojmom.

– Odreagirali su vrhunski u svakom duelu. Nadam se da nismo razočarali ljude, za koje vjerujem da će nas doći podržati i u ligaškim susretima jer ne igramo samo takve utakmice kao što je ova protiv Osijeka. I u svojem rangu momci igraju kvalitetno i dopadljivo – zaključio je Besek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje